Brothers in Colours


Een aantal leerlingen van de middelbare scholen uit Weert (Anique, Ilse, Moana, Rob, Saskia, Vera, Yousra) organiseert op 25 juni een cultuurfeest. Dit evenement vindt plaats van 18.00 uur tot 22.00 uur op de Nieuwe Markt in Weert.

 

Winnend project “Wegwijs in het stadhuis”

Op 2 februari 2009 vond er in Weert een “Wegwijs in het stadhuis”-dag plaats. Leerlingen van 5 HAVO en 5 VWO van de Philips van Horne SG en het Bisschoppelijk College hebben die dag in groepjes projectvoorstellen voorbereid rondom het thema “veiligheid en gezondheid”. Tijdens een jeugdgemeenteraadsvergadering werden deze voorstellen gepresenteerd en verdedigd. Het winnende project, Brothers in Colours, wordt donderdag 25 juni daadwerkelijk uitgevoerd. De jongerenraad Weert stelt hier middelen voor beschikbaar.



Doelstelling project “Brothers in Colours”
Het doel is om mensen met ander culturen in aanraking te laten komen en zo discriminatie tegen te gaan.

Wat kunnen de bezoekers van “Brothers in Colours” donderdag 25 juni op de Nieuwe Markt verwachten?

Er zullen diverse kraampjes zijn met hapjes uit: Nederland, Marokko, Egypte, Indonesië. Ook de Wereldwinkel is vertegenwoordigd.

Daarnaast zijn er workshops buikdansen en capoeira, waar mensen gratis aan kunnen deelnemen.
Ook is er de finale van het Urban Sports Tour Weert (USTW) Streetsoccer.

PUNT welzijn heeft op de Weerter scholen voorrondes gehouden voor dit voetbaltoernooi en donderdagavond 25 juni zijn de finales.

Bovendien kunnen bezoekers ook zelf voetballen in de panna-kooi en op een klein voetbalveldje. De muzikale omlijsting van het geheel is in handen van DJ Hulk en DJ Billy Blaze, met gastoptredens van De Anti-Boy Bunzz en MB & MJ.

Kortom: hapjes, muziek, dans en voetbal: u bent van harte welkom op 25 juni!






Info

Beekstraat 54

Correspondentieadres:
Postbus 950, 6000 AZ Weert

Telefoon: (0495) 575 000
Telefax: (0495) 541 554
E-mail: gemeente@weert.nl

Website: www.weert.nl

Copyright Webmaster PvH