Schoolvoorronde MEP-Limburg 2009



Voor de vijfde keer werd er op de Philips van Horne SG een voorronde gehouden voor deelname aan het Model European Parliament.

Elk jaar wat beter georganiseerd en met meer potentiële deelnemers dan voorheen. In Vwo-4 met ongeveer honderd leerlingen is er klassikale voorlichting geweest door de schoolcoördinator en/of oud-deelnemers, gevolgd door een debat met klassikale winnaars. Uiteindelijk deden 21 leerlingen, de klassikale winnaars, mee aan de schoolvoorronde, die gehouden werd in de Raadzaal van het stadhuis van de gemeente Weert.


Er werd in drie ronden gedebatteerd over stellingen die met de EU te maken hebben en een algemene slotronde. Vele deelnemers waren goed voorbereid en voorzien van de nodige argumenten, waardoor het levendige debatten werden. Fans op de tribune, medeleerlingen en ouders, volgden met spanning het verloop van de wedstrijd.


De volgende leerlingen werden op basis van hun inzet, assertiviteit en kunde uitverkoren om te mogen deelnemen aan MEP-Limburg 2009, dat gehouden wordt van 8 tot en met 11 juni.
Niels Berger                     Comm. Buitenlandse Zaken
Thomas van Gemert       Comm. Burgerlijke Vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken
Luc Geraats                     Comm. Milieubeheer, Volksgezondheid en Voedselveiligheid
Henri Maas                      Comm. Regionale Ontwikkeling
Myrthe Peeters                Comm. Cultuur en Onderwijs
Rosalie van de Vegt       Comm. Werkgelegenheid en Sociale Zaken

 

Voor verdere informatie over het MEP zie www.meplimburg.nl

 

Copyright Webmaster PvH