MULTICULTUREEL EVENEMENT WINNAAR JONGERENDAG

In samenwerking met de afdeling Welzijn van de gemeente Weert organiseerde het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) op maandag 2 februari het project ‘Wegwijs in het stadhuis’.
Aan dit project deden ongeveer vijftig HAVO 5 en VWO 5-leerlingen van het Bisschoppelijk College en van Philips van Horne SG mee. Zij hielden zich een dag lang in het stadhuis bezig met lokale politiek.

Ze moesten concrete plannen bedenken in het kader van het thema ‘Veiligheid en gezondheid’. Uiteindelijk was het project ‘Brothers in colours’ de winnaar. Dit project omvat de organisatie van een multicultureel evenement, dat spanningen tussen verschillende culturen moet verminderen.


De Jongerenraad Weert heeft voor dit projectvoorstel een bedrag van € 1.250,- vrijgemaakt.

Tijdens de jeugdraadsvergadering hebben 5 groepen leerlingen hun projectvoorstellen toegelicht en verdedigd.

 

Multicultureel evenement grote winnaar

Het project ‘Brothers in colours’ won de stemming in deze speciale raadsvergadering.

De achterliggende gedachte bij dit project is dat er volgens de jongeren ook in Weert wordt gediscrimineerd en dat dit de veiligheid aantast.

Het interculturele evenement wordt door de jongeren samen voorbereid om op die manier te leren dat met jongeren uit verschillende culturen prima is samen te werken.

Het evenement vindt in juni plaats op de Nieuwe Markt. Er zullen kraampjes zijn met hapjes uit Turkije, Marokko, Suriname, Antillen en Nederland en er zijn workshops buikdansen en capoeira (Braziliaanse vecht-dans).

Ook zal er een voetbaltoernooi zijn met Ibrahim Afellay (voetballer PSV), waar jongeren uit verschillende culturen samen kunnen voetballen.

Ibrahim Afellay heeft toegezegd kosteloos mee te werken aan de dag, omdat hij het zo'n goed plan vindt. Het muzikale gedeelte wordt verzorgd door DJ Hulk.


De jongeren gaan nu samen met de gemeente de uitvoering van het project verder voorbereiden.



Foto's:

Nadine Hermans

Copyright Webmaster PvH