Wegwijs in het gemeentehuis voor leerlingen van H5 en V5



Leerlingen van het cluster maatschappijwetenschappen H5/V5 zullen op maandag 2 februari a.s. deelnemen aan het project "Wegwijs in het gemeentehuis".
Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met het Instituut voor Publiek en Politiek, de gemeente Weert en het Bisschoppelijk College.
De deelnemende leerlingen zullen gedurende de gehele schooldag afwezig zijn.
 
Doelstelling van dit project is de leerlingen meer te betrekken bij politieke besluitvorming door ze zelf aan de slag te laten gaan. Tijdens deze werkdag gaan leerlingen concrete plannen bedenken in het kader van het thema "Veiligheid en gezondheid". Ze voeren gesprekken met raadsleden, ambtenaren en vertegenwoordigers van verschillende instellingen op dit beleidsterrein. Deze confrontatie draagt ertoe bij dat de leerlingen tot een projectvoorstel komen, waarvoor door de Jongerenraad Weert € 1.250,-- is vrijgemaakt.
 
In de jeugdraadsvergadering lichten de leerlingen hun projectvoorstellen toe en verdedigen vervolgens deze voorstellen. Het project dat met een meerderheid van stemmen wordt aangenomen, gaat de gemeente ook daadwerkelijk uitvoeren.
De raadsvergadering wordt gehouden van 19.00 tot 21.00 uur en zal worden voorgezeten door burgemeester Niederer.
 
Docenten en andere belangstellenden zijn van harte welkom om tijdens de raadsvergadering op de publieke tribune plaats te nemen en mee te stemmen voor het beste project. Uw aanwezigheid wordt bijzonder op prijs gesteld en zal door de leerlingen als een enorme aanmoediging worden ervaren.
 
Informatie:
Resy Görtz
 

Copyright Webmaster PvH