Opening jubileumjaar met feestelijke Eucharistieviering in Sint Martinuskerk

Meer dan tweehonderd leerlingen, ouders en personeelsleden woonden woensdag 10 september in de monumentale St. Martinuskerk de opening bij van het 40-jarig jubileum  van de Philips van Horne.
De feestelijke Eucharistieviering stond in het teken van “Het Licht van de Zon” . Voorganger was deken Franken.

Een werkgroep van leerlingen en personeelsleden is een aantal maanden druk bezig geweest met het maken van teksten, tekeningen en gedichten. Een koor van honderd leerlingen o.l.v. de muziekdocenten John Gerits en Fons Heuvelmans
zorgden voor een eigentijdse muzikale omlijsting.

Tegen het einde van de dienst vond de afsluiting plaats van het Derde Wereldproject schooljaar 2007-2008, een project voor de Endulen Primary School in Tanzania.


Docent George Dölle overhandigde een cheque van 5750 euro aan de indiener van het project,  oud-leerling Rob Weekers. Het geldbedrag was het resultaat van diverse schenkingen en de opbrengst van de gesponsorde marathon van LO-docent Bert van Dijk.


Weekers kreeg tevens uit handen van Mathilde Pil een cheque van 1000 euro, geschonken door Rotary Weert. Het betrof de opbrengst van de kalenderactie in samenwerking met leerlingen van de Philips van Horne.


Tevens werd het nieuwe project van het jubileumjaar 2008-2009 gepresenteerd door 6 vwo leerling Najla Sarai. Het betreft een onderwijsproject in Afghanistan.

Foto:

Jan Leenders

Copyright Webmaster PvH