Excursie "Luik" in het kader van VWO-plus V2

Leerlingen van V2A, V2B, V2C en V2D hebben op 14 en 15 april 2009 hebben een  bezoek gebracht  aan Luik. De bus vertrok op school om 8.45 uur  en om 10.45 uur arriveerden ze  in Luik.
De leerlingen begonnen met een rondwandeling door Luik waarbij zij allerlei opdrachten moesten maken.

 


Een aantal aandachtspunten tijdens deze wandeling :
-Palais de Justice
-“Boulevard des Italiens”
-verschillende vakwerkhuisjes uit de 18de eeuw
-de St. Rochuskapel
-mooie 18e-eeuwse gevels met mooie daklijsten  met cimbalen
-Académie des beaux arts
-Rue des Remparts  (rempart=vestigingsmuur)
-Rue Severin: in deze handelsstraat met oude gevels zijn er vele winkels zoals groentezaken met uitgestalde groenten tot halverwege het trottoir.
Aan de soorten groenten kun je zien dat hier heel wat mensen komen en wonen van uiteenlopende nationaliteiten. Deze straat ademt een sfeer uit van vroeger tijden.


Na deze wandeling zijn de leerlingen in groepjes van vier zelfstandig het centrum ingegaan om interviews af te nemen op straat en in de verschillende winkels. De vragen voor deze interviews hebben de leerlingen voorbereid op school tijdens de lessen Frans. Een goede manier om het geleerde in de klas toe te passen  in de praktijk.


Rond 14.30 uur vertrok de bus weer naar Weert waart de klassen om ongeveer 16.00 uur arriveerden.


Mede dankzij het mooie zonnige weer (je krijgt het weer wat je verdient) is deze excursie naar Luik wederom een groot succes geworden met dank aan de docenten Frans en begeleidende mentoren.

 

 

Tijdens deze wandeling  zijn ze op zoek gegaan naar de vergeten hoekjes en kronkelige trappenstraatjes waar het pittoreske nooit veraf en spontaan is  en waar de stenen het verhaal doen aan wie aandachtig wil luisteren.

Foto's:

Peter van der Heijden

Luik (2)

Foto's (Luik 2):

Marcel van den Munckhof

Copyright Webmaster PvH