PvH Nieuwsbrief (7) oktober 2008


 
Reünie geslaagd

Wat een schitterende happening was het afgelopen zaterdag 27 september…
Meer dan 2000 Philips van Horne reünisten waren tussen 14.00 en 02.30 uur getuigen van een feest van herkenning, van ontmoeting, van nostalgie. Uren slenteren, staan, praten, drinken, eten en lachen.
En wat een leuke reacties hebben we gekregen. Mondeling, schriftelijk en per mail. En wat zat de sfeer er al vroeg in.
Zelfs de file tussen twee en drie uur werd geduldig doorstaan en de kou in de tent werd heldhaftig getrotseerd. Helaas was de tent te groot voor een adequate en betaalbare verwarming.
De eerste foto’s op de website laten overduidelijk iets zien van de sfeer van de Philips van Horne Reünie.
Een feest dat we niet snel zullen vergeten.
Bedankt voor alle hartverwarmende reacties.
 
Betalen
Een aantal eerlijke reünisten heeft ons gemeld dat zij niet hebben betaald vanwege de administratieve drukte tussen 14.00 en 16.00 uur. Er zullen ongetwijfeld meer reünisten zijn die door welke oorzaak dan ook niet hebben betaald of vergeten zijn te betalen.
Geen probleem: stort het verschuldigde bedrag (€ 17,50 of € 27,50) op rekeningnummer: 17.69.32.321 t.n.v. Philips van Horne SG o.v.v. ‘Reünie’.
 
Lessen en rondleiding
Succesvol waren ook de lessen van (oud)-docenten. Het lokaal van geschiedenisdocent Gerrit Hasendonckx puilde uit. Meer dan zeventig reünisten genoten van de bijzondere les van Hasendonckx.
Honderden reünisten maakten gebruik van de mogelijkheid om onder leiding van enkele docenten kennis te maken met nieuwe F-vleugel en de allerlaatste verbouwingen en onderwijsnoviteiten. Al met al een van de populairste onderdelen van de reünie.
 
Foto’s
Van veel reünisten kregen we het verzoek de foto’s van de foto-expositie (slechts ca. 20% van onze totale collectie…) te digitaliseren en op te nemen in een digitaal fotoalbum.
Welnu, we gaan inderdaad alle foto’s scannen en samen met onze webmaster gaan we werken aan een digitaal fotoalbum. We houden jullie op de hoogte.
Op onze website staan nu al een kleine honderd foto’s (in een lage resolutie…) die vrij te downloaden zijn.
 
Het wachten is op de fotoreportage van de fotograaf van het archief van gemeente Weert en op de foto’s van het fotobureau dat de reüniefoto’s heeft gemaakt.
 
Powerpoint
De schitterende powerpointpresentatie die op talloze schermen in school en in de feesttent te zien was, wordt ook op de website gezet. De powerpoint met talloze foto’s uit “de oude doos”, afgewisseld met advertenties van onze sponsoren, is gemaakt door Gonnie Poell, lid van de jubileumcommissie en docente Duits.
 
Sponsoren
Ons jubileumprogramma is mede mogelijk gemaakt door onze zestig sponsoren. Op onze jubileumwebsite staat een lijst met al onze sponsoren. Je kunt, door op de naam te gaan staan met je cursor, doorgelinkt worden naar de website van de sponsor. Tevens kun je alle advertenties nog eens zien die in onze jubileumkrant hebben gestaan.
 
Prijsvraag
Tot volgende week vrijdag 10 oktober kun je nog meedoen aan de jubileumprijsvraag. Je kunt de prijsvraag vinden op de jubileumsite en in de fullcolour huis-aan-huis Jubileumkrant (zie ook onze website voor de digitale versie; www.philipsvanhorne.nl), op bladzijde 15. Geef de goede antwoorden door aan: jubileum@pvanhorne.nl en je maakt kans op de volgende mooie prijzen:
 
Hoofdprijs: Rondvlucht boven de regio Weert (geschonken door: Kempen Airport, Budel) en Hästens kofferset (geschonken door:  Pleunis Slaapcomfort in Weert).
Overige prijzen: 5 kledingbonnen t.w.v. 25 euro (geschonken door: Lucky You Fashion, Weert); 10 snackbonnen t.w.v 5 euro (geschonken door:  Patatterie Laurens, Weert) en diverse jubileumboeken "40 jaar Philips van Horne"
De uitslag wordt in week 41 op de site van de Philips van Horne bekend gemaakt.

E-mail adressen
Sinds de reünie krijgen we van verschillende mensen de vraag of wij de emailadressen kunnen doorgeven. Dat zullen we niet doen i.v.m. privacy, maar de mail kunnen we wel doorsturen.
 
Rowwen Hèze
Zo’n 1300 fans bezochten het concert van Rowwen Hèze. En dat voor een donderdag. Om eerlijk te zijn: we hadden meer leerlingen verwacht. Zou de kermis daar debet aan zijn? Blijkbaar is de band uit Noord Limburg vooral populair onder de “oudere jongeren”. Maar…gezien het feit dat het concert op een donderdag plaatsvond en niet in weekend, zijn we toch heel tevreden met de opkomst.
 
Jubileumboek
Tijdens de reünie werd om 20.00 uur het fullcolour jubileumboek officieel gepresenteerd.
Het boek is vanaf woensdag 1 oktober te koop in de betere boekhandels: Bruna Willems en Boekhandel Tindemans in Weert, Benelux boekhandel in Stramproy en Bruna Gommans in Nederweert. Ook is het boek te koop aan de receptie van onze school.
Wil je het boek per post? Dan kun je het jubileumboek bestellen via jubileum@pvanhorne.nl. De kosten bedragen dan € 18,00.
 
Reacties op het jubileumboek
Enkele leuke opmerkingen willen we jullie niet onthouden:
“Ik heb het al helemaal uitgelezen!” (op dinsdag)
“Ik heb een herinnering gelezen van iemand die verliefd is geweest op een klasgenoot. Volgens mij ben ik die klasgenoot!”
“Ik werk nog maar sinds dit schooljaar op deze school, maar het gevoel dat het boek weergeeft is helemaal goed!”
“Mijn vrouw werkt bij een uitgeverij van boeken. Zij heeft het doorgebladerd en had geen enkele opmerking.”
 
Jubileumkrant
De speciale jubileumkrant “40 jaar Philips van Horne” is groten getale meegenomen door de reünisten. Niet gezien? Nieuwsgierig? Surf dan naar www.philipsvanhorne.nl. Klik op het pictogram van de krant…

 
Rozen voor de buurt
Enkele leden van de jubileumcommissie bezochten woensdag 1 oktober de buren van de Philips van Horne om een roos te overhandigen.
Een kleine attentie vanwege de parkeer- en geluidsoverlast tijdens het concert van Rowwen Hèze en de reünie.


PvH NIEUWSBRIEVEN
We blijven jullie op de hoogte houden!
Mail de Nieuwsbrieven door naar je vrienden en kennissen!


Weert, 3 oktober 2008


Vragen? Opmerkingen ? Tips ?
E-mail: jubileum@pvanhorne.nl
Telefoon: 0495-431030 (Arno Verrijth / Jan Leenders)
Informatie: www.philipsvanhorne.nl

 

Bedankt voor jullie komst...

Copyright Webmaster PvH