Unieke samenwerking tussen Philips van Horne en SABIC Europe

 

SABIC Europe en scholengemeenschap Philips van Horne te Weert bezegelden vrijdag 21 september in Geleen, officieel hun Jet-Net samenwerking.

Jet-Net is het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland dat jongeren stimuleert om bètavakken of een technische vervolgstudie te kiezen.

“Bij SABIC, maar ook binnen de meeste andere Nederlandse chemiebedrijven, is er een chronisch tekort aan technologen,” vertelt projectleider Michiel Evers, tevens Manager Recruitment bij SABIC, “vandaar dat wij graag een scholengemeenschap in Limburg ondersteunen met praktijklessen en rondleidingen op de fabriekslocatie binnen het kader van JetNet”.

SABIC gaat de Philips van Horne Scholengemeenschap ondersteunen door de ‘praktijk’ aan te bieden aan de school, zodat de lesstof niet alleen uit de boeken wordt gedoceerd. De activiteiten die SABIC in samenwerking met de school gaat organiseren, zijn enerzijds gericht op het verrijken van de lesstof met concrete praktijkvoorbeelden en anderzijds op het zichtbaar maken van de toekomstperspectieven van de scholieren.

Jet-Net werkt samen met het Platform Bèta Techniek om de overheidsambitie van 15 procent meer uitstroom uit de bèta/technische opleidingen te helpen realiseren. Het project koppelt middelbare havo/vwo-scholen en bedrijven binnen de regio om de scholieren warm te maken voor bètavakken als wiskunde, scheikunde en natuurkunde.

www.jet-net.nl

Informatie over SABIC

 

 

SABIC Saudi Basic Industries Corporation (SABIC) is  één van de 10 grootste petrochemische ondernemingen in de wereld.

De onderneming behoort tot de wereldleiders voor de productie van polyetheen, polypropeen en andere geavanceerde thermoplastics, glycols, methanol en meststoffen, en is de vierde grootste producent van polyolefinen.De winst van SABIC steeg in 2006 naar een recordhoogte van bijna € 4,2 miljard, een verbetering van 6% ten opzichte van 2005 en de hoogste winst van de onderneming sinds de oprichting. De omzet bedroeg in 2006 in totaal bijna € 18 miljard. De activa eind 2006 bedroegen €15,7 miljard.SABIC’s activiteiten verdelen zich over zeven met elkaar verbonden strategische business units: Basic Chemicals, Intermediates, Specialty Products, Polymers, Fertilizers, Metals and Innovative Plastics.  De onderneming beschikt over omvangrijke research capaciteiten en gespecialiseerde research- en technologiecentra in het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië en een netwerk van meer dan 60 verkoopkantoren wereldwijd. SABIC biedt werk aan meer dan 30.000 medewerkers wereldwijd.SABIC heeft 53 productielocaties wereldwijd. In Saudi-Arabië, is de onderneming eigenaar van 20 productiecomplexen van wereldformaat, waarvan zich 19 op twee grote industriële locaties bevinden: in Al-Jubail en in Yanbu. Sommige van deze bedrijven worden gerund, samen met multinationale joint venture partners, zoals met ExxonMobil, Shell en Mitsubishi Chemicals. SABIC produceert in 22 locaties in Noord- en Zuid-Amerika en 16 locaties in Azië. In Europa heeft SABIC 14 productie sites. De totale productie van SABIC is gestegen van 27 miljoen ton in 2001 naar 49.1 miljoen ton in 2006.SABIC, met hoofdzetel in Riyadh, werd opgericht in 1976, toen de Saudi-Arabische regering besloot de koolwaterstofgassen, die vrij kwamen bij de olieproductie, te gebruiken als belangrijkste grondstof voor de productie van chemicaliën, polymeren en meststoffen. De Saudi-Arabische regering is eigenaar van 70 percent van de SABIC-aandelen. De overige 30 percent zijn in handen van private investeerders in Saudi-Arabië en de overige staten van de Gulf Cooperation Council.

 

Meer informatie:

www.sabic-limburg.com

Foto's: Harry Balk

Copyright Webmaster PvH