Leerlingen drie dagen actief bezig met woonwijk “de Biest”

In het kader van Praktische Profiel Oriëntatie (PPO) zijn leerlingen van 3 havo en 3 vwo op donderdag 28 februari en vrijdag 29 februari actief bezig met het project “Kijk op de Biest”.
Het doel van dit project is: op een praktische manier bezig zijn met een oriëntatie op de profielen Economie & Maatschappij en Cultuur & Maatschappij in de bovenbouw.
Tijdens de projectdagen worden de deelnemende leerlingen in groepen verdeeld. Elke groep speelt de rol van een projectontwikkelingsmaatschappij .



Het project wordt donderdag 28 februari om 09.00 uur geopend in kantine De Toren door de wethouder van Onderwijs, L. Heuvelmans, gevolgd door een uiteenzetting van P. Geerts, planoloog van Croonen-adviseurs.
Het project wordt op vrijdag, 29 februari,  tussen 14.30 en 15.30 uur afgesloten met talloze presentaties, beoordeeld door wethouder van Verkeerszaken, de heer A. Kirkels



Omschrijving project  "Kijk op de Biest"                  

De leerlingen spelen na “wat er allemaal bij komt kijken als een bepaald gebied opnieuw ingericht moet worden…”. In dit geval is het de wijk ‘De Biest’ in Weert. 
De opdracht luidt:
De Biest is onlangs getroffen door een aardbeving. De wijk is volledig verwoest. Alleen het Franciscaner Klooster is blijven staan. De gemeente heeft besloten een volledig nieuwe stadswijk te ontwikkelen. Het is de bedoeling dat de oude inwoners van De Biest hier weer komen te wonen. Het klooster moet blijven staan en moet een culturele functie krijgen.
In dit project kijken jullie alleen naar de bovengrondse aspecten van de nieuwe wijk.  
Het stratenplan van de nieuwe wijk dient aan te sluiten op de straten van de omliggende wijken. Het is de bedoeling dat er een nieuwe, speelse woonwijk wordt opgezet, met eventueel een nieuwe naam. De projectontwikkelingsmaatschappij mag dus naar eigen inzichten een nieuw stratenplan ontwerpen met nieuwe straatnamen.

Het eindproduct van het project bestaat uit een definitieve begroting en een PowerPoint-presentatie van de nieuwe stadswijk. Elk bureau presenteert zijn plannen. De gemeente kiest uiteindelijk het beste plan.

Elke groep krijgt een USB-stick. Hierop staat een aantal bronnen. De Power Point-presentatie wordt opgeslagen op deze stick. Aan het einde van het project wordt de stick ingeleverd.


Informatie:
Mevr. M. Haarmans, telefoon 0495-53 90 65 / 431030 (school);

Mevr. G. Vermeer-Reijnders, telefoon: 0495-53 52 60

Copyright Webmaster PvH