Docenten uit Roemenië bezoeken Philips van Horne

Een delegatie van drie Roemenen, twee docenten en de directrice, van het lyceum Ioan Bojor (Roemenië) bezoeken in de week van 5 april diverse scholen in Nederland waaronder de Philips van Horne.
Dit bezoek is een initiatief van oud-economie docent Theo Werkhoven

 

Theo Werkhoven:"Ioan Bojor is een school die het beste te vergelijken is met onze scholen voor middelbaar beroepsonderwijs. Er wordt onderwezen in land- en tuin bouwtechniek, voertuigtechniek, administratieve vakken en hotelmanagement. Het is een school die de laatste 10 jaar, dank zij de huidige directrice mevrouw Alexandrina Lupescu, een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt."
 
De bedoeling van dit bezoek is, naast het proeven van de sfeer op onze scholen,  ook te kijken naar de ontwikkeling in uitrusting van onze gebouwen, werkplaatsen en lokalen zoals wij dat op onze scholen de afgelopen jaren hebben ondergaan.
Ook hopen ze blijvende contacten te kunnen leggen die uitwisselingen tussen scholen op educatief en cultureel gebied mogelijk maken.
Dit laatste niet alleen voor studenten maar ook voor docenten.
 
Zaterdagmiddag 5 april arriveren de docenten van Ioan Bojor uit Reghin in Dortmund.
Op zondag zullen ze kennismaken met tolk de heer Novalenco en ook een bezoek brengen aan zijn kunstgalerie in Geldrop.
Vanaf maandag tot en vrijdag brengen ze een bezoek aan:
    - het Ter Aa college in Helmond, o.a. de afdeling voertuigtechniek/automotive, en de afdeling informatica. Het Ter Aa college wil de leerlingen van deze
      laatste afdeling stage laten lopen en projecten laten uitvoeren op de school in Reghin.
    - Philips van Horne Sg, o.a. het tweetalig onderwijs, ict en de digitale leeromgeving komen aan bod. Rondleiding school.
    - Kwadrant, uiteenzetting kenmerken Nederlands middelbaar beroepsonderwijs praktijkonderwijs en de groenafdeling.
    - Strabrechtcollege, bijwonen van een les, internationalisering, rondleiding door de school.
    - bezoek aan Daf
    - dagje Amsterdam
    - waarschijnlijk ook nog een bezoek aan het kempenhorst college in Oirschot.
    - voorzover de tijd het toelaat bezoeken aan musea o.a. Daf museum, Industrion.

Op zaterdagmorgen gaan ze weer om 8.00 uur in Dortmund op het vliegtuig.
 
Bij het  volgende bezoek van Theo Werkhoven aan Reghin zal hij nadere afspraken maken met de manager van het ziekenhuis m.b.t. de behandeling van het been van Mr Ionci (zie ook de betreffende info op de website van Theo Werkhoven). Deze zomer zal ook geprobeerd om het dak van zijn huis te repareren en zijn werkplaats een beetje waterdicht te krijgen.
Er gaan computers naar drie lagere schooltjes, naar een ziekenhuis in Reghin. Via de stichting Leven voor Leven in Deurne gaan er ook computers naar 2 hospitaaltjes in Bacau.
De lagere school in Comori zal, als de financiën het toelaten, in de gelegenheid gesteld worden om leesboeken te kopen.
 
Werkhoven: “Het is hartverwarmend te kunnen constateren dat ik intussen al financiële bijdragen heb mogen ontvangen van een aantal collega gepensioneerden. Maar natuurlijk zijn nieuwe giften niet alleen welkom maar ook noodzakelijk om de verschillende activiteiten te bekostigen.”
 
 

Copyright Webmaster PvH