Nieuwe basisschool en sporthal naast Philips van Horne

Vlakbij de Philips van Horne, op het voormalige WML-terrein aan de Maaslandlaan/Limburglaan, is men woensdag 14 november begonnen met de grondwerkzaamheden voor de start van de bouw van de nieuwe “brede” basisschool “Aan de Bron”.

Op hetzelfde terrein komt een nieuwe sporthal, die de oude hal op Leuken gaat vervangen.
Ook is in het plan een multifunctionele ruimte voor bewegingsonderwijs en sport opgenomen.


De bouw van dit complex duurt circa 13 maanden.
Verwacht wordt dat eind 2008 de 1e oplevering kan plaatsvinden. De school kan dan in januari 2009 – na de kerstvakantie 2008/2009 - verhuizen.

In het nieuwe complex neemt de Brede school Aan de Bron haar intrek en gaat de stichting Humanitas kinderopvang verzorgen, zowel dagopvang als buitenschoolse kinderopvang.

Ook PUNT Welzijn krijgt in het gebouwencomplex ruimte voor het aanbieden van welzijnsactiviteiten aan de inwoners van Weert.


De nieuwe sporthal biedt voor het geven van gymlessen onderdak aan de basisschool, de Philips van Horne scholengemeenschap en het Kwadrant. Ook diverse sportverenigingen, waaronder VC Weert, TTV Megacles en de Sportvereniging voor Gehandicapten Weert, gaan de hal gebruiken.

Ook zal de accommodatie een belangrijke rol gaan spelen in de sportstimulering in Weert (het BOS–project, dat staat voor activiteiten Buurt – Onderwijs – Sport).

Kosten
De bouwkosten van de school en sporthal bedragen ca. € 9,75 miljoen, terwijl met de totale investering voor het project een bedrag is gemoeid van circa 13 miljoen Euro. Het project wordt mede ondersteund door de provincie Limburg en de ministeries van Onderwijs en VWS (sport).

 

 

Copyright Webmaster PvH