Rotary Weert schenkt 4000 euro aan project in Haïti

Drs. W. Lippits, oud-rector van onze school en voorzitter van Rotary Weert, overhandigde dinsdag 8 april, een cheque van € 4000,- aan Monique van Hoof, oud-leerling van de Philips van Horne.
Monique van Hoof werkt al twee jaar als hoofd van een VN - veldkantoor in Les Cayes (Haïti) met als voornaamste werkterrein “verbetering van de infrastructuur in sloppenwijken en het creëren van tijdelijke werkgelegenheid voor de bevolking”.   

        
Het geld is het resultaat van een kalenderactie die Rotary Weert, in nauwe samenwerking met leerlingen van de Philips van Horne, eind 2007 heeft georganiseerd.
Monique van Hoof houdt zowel de Philips van Horne als Rotary Weert op de hoogte voor wat betreft besteding van het geld en de voortgang van het project.


Project Haïti

Sinds 2 jaar werkt Monique van Hoof, afkomstig uit Weert, voor de Verenigde Naties in Les Cayes in het zuid westen van Haïti.
Monique van Hoof voert in nauwe samenwerking lokale autoriteiten projecten uit in de vier meest ellendige buurten van deze stad, buurten waar frustratie en onrust heerst.
Tot nu toe met heel veel succes, zijn in de afgelopen 2 jaar 111 infrastructuur projecten uitgevoerd ter waarde van 2,5 miljoen US $. Zo zijn er straten aangelegd, parkjes, kanalen, bouw van klaslokalen, markten, rivierprotectie etc.
 
Recent is een project afgesloten voor een Ecole Professionelle Communale . De nieuwe school gaat 3 cursussen aanbieden; patisserie, timmeren en naaien. Voor de school is equipement nodig, zoals: Naaigereedschap, bakken en kook gereedschap, meubels, naaimachines en timmer gereedschap
De salarissen voor de docenten worden betaald door de gemeente
De capaciteit van de school is ongeveer 90 leerlingen. Cursusduur is 2 jaar.
Monique van Hoof heeft contacten met de Directeur van de Ecole Professionelle Communale en kent de noden en behoeften van de school.



Copyright Webmaster PvH