Rector Wil Lippits neemt afscheid van de Philips van Horne

Mevrouw drs. W. Lippits – Wacht (63), voorzitter van de Centrale Directie van Scholengemeenschap Philips van Horne heeft vrijdag 28 maart officieel afscheid genomen van haar personeel en talloze genodigden uit de Limburgse onderwijswereld. Wil Lippits beëindigde op 1 april 2008 haar loopbaan bij de Philips van Horne. Zij heeft gebruik gemaakt van de regeling "vervroegde uittreding".

Vrijdagochtend, in alle vroegte, zijn haar collega John Hausmans en haar secretaresse Nelly Linders in Geldrop geweest voor een heus verwenontbijt met witte wijn op bed.

Vervolgens is de rector geheel in stijl opgehaald in een " vette vijftiger jaren Cadillac" vanaf de carpoolplek nabij Mc Donalds.

Zij arriveerde om even voor 09.00 uur bij de school waar ze verwelkomd werd door de twee sectordirecteuren waarna zij door een haag van leerlingen , over een rode loper door de hoofdingang de school binnen liep.

De gehele dag hield zij "open huis" in haar werkkamer. Personeelsleden werden in de gelegenheid gesteld om persoonlijk afscheid te nemen van hun rector.

Rond het middaguur was er een gezamenlijke lunch in de personeelskamer.

Om 16.00 uur begon ter gelegenheid van haar afscheid een feestelijke bijeenkomst in de aula van de school.

Aansluitend, van 18.00 uur tot 21.00 uur, was er een druk bezochte receptie, eveneens in de aula van de school.

 

Programma


Op het programma stond o.a.: een voordracht van Jan Hein de Wit, voorzitter van de Centrale directie van het Dendron College te Horst. De voordracht had als titel “De duivel is dood”; een essay over het thema “normen en waarden”.
Tevens waren er toespraken van de voorzitter van het College van Bestuur van de Stichting LVO , de heer Henk van Hoof en John Hausmans, lid van de Centrale Directie van de Philips van Horne.
In het programma was veel plaats ingeruimd voor diverse acts en uiteraard was er veel muziek, uitgevoerd door leerlingen en personeel van de Philips van Horne.

Wil Lippits-Wacht
Wil Lippits is sinds 1975 verbonden aan de Philips van Horne. Eerst als docente scheikunde en vanaf 1988 als conrector o.a. van de brugklas. In 1994 werd zij benoemd tot voorzitter van de Centrale Directie.
Naast vele functies binnen het onderwijs is zij sinds 2007 ook voorzitter van Rotary Weert (zie Curriculum Vitae).
Wil Lippits heeft ook op sportgebied haar sporen verdiend. Van 1971 tot 1988 was zij lid van de Technische Commissie voor het damesroeien. In 1972 werd zij Chef d’ equipe van de Nederlandse damesroeiploeg voor de Olympische Spelen in Montreal. Het roeivirus is ook aanwezig in haar gezin. Al haar (vier) kinderen roeien; zoon Dirk was in Sydney zelfs winnaar van de zilveren medaille in de dubbelvier.

 

Foto's: Nicole Kirkels

Vervolg officiele gedeelte afscheid rector Wil Lippits

Copyright Webmaster PvH