MODEL EUROPEAN PARLIAMENT 2008

Van maandag 2 tot en met 5 juni heeft de Philips van Horne SG met veel genoegen deelgenomen aan de MEP-conferentie.
Onze delegatie bestond uit Giulia Califano, Suzanne Clement, Rob Geraats, Dwayne Heuvelmans, Roel Hissel en delegatieleider Manouk van de Winkel, allen uit Vwo-4.
Daarnaast werd onze school nog vertegenwoordigd door Tim Geuns als commissievoorzitter en Tom Porankiewicz als journalist. Zij hadden hun deelname te danken aan hun prestaties in 2007 voor het MEP.

(foto 1 Delegatieleider Manouk)

Onder leiding van hun commissievoorzitter heeft ieder lid van de delegatie een beleidsterrein van de Europese Unie bestudeerd en aan de hand van probleemstellingen oplossingen bedacht, die in de vorm van een resolutie aan de plenaire vergadering werden gepresenteerd.
Dankzij een goede voorbereiding hebben onze delegatieleden, die Slovenië vertegenwoordigden, een behoorlijke invloed gehad op het schrijven van de resoluties.

(foto 2 Alles OK)

De organisatie van het MEP, onder leiding van Guy Frints, was zeer tevreden over het niveau van de debatten en de enthousiaste inzet van de deelnemers. Hij sprak over de geweldige vorderingen die de leerlingen gemaakt hadden in vier dagen, nog enigszins timide op de eerste dag tot volwaardige debater in een simulatie van het Europees Parlement. Aan het einde van de plenaire vergadering werd Manouk van de Winkel aangewezen tot vertegenwoordiger van onze school bij de landelijke uitgave van het MEP.

(foto 3 Indienen amendement)

De schoolcoördinator van de Philips van Horne SG, Jan Evers, kijkt zeer tevreden terug op een geslaagde conferentie waar onze deelnemers met trots op zullen terugzien.

Enkele uitspraken van onze deelnemers:
“…Aangekomen bij Rolduc, een prachtige locatie, begonnen de commissievergaderingen. Ik had  geen idee wat ik ervan moest verwachten, maar gelukkig werd dit allemaal perfect uitgelegd door onze geweldige commissievoorzitter Tim… Ik was zeer onder de indruk van alle resolutiepresentaties, en vooral trots op mijn eigen commissie…”

(foto 3 Teambuilding in Snowworld)

“…Ik vond het interessant om me te verdiepen in een onderwerp waar ik zelf nog niet veel vanaf wist. Daarnaast was het ook leuk om te horen welke oplossingen andere mensen hadden bedacht voor de problemen…”
“…De vergaderingen waren vooral constructief en daarom gaven ze des te meer inzicht in hoe je een vergadering goed moet leiden/volgen…”
“…Nadat we alle resoluties hadden doorgenomen als delegatie, hadden we gelegenheid om te lobbyen met elkaar. Dit leek me eerst niet echt nuttig, maar de ervaring heeft me toch iets anders geleerd!...”

(foto 4 Verdedigen resolutie)
(foto 5 Voorlezen resolutie)

“…Voor mij was het MEP Limburg een geweldige ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Ik heb er ontzettend veel geleerd en een onwijs leuke tijd gehad…”

(foto 6 Delegatieoverleg)

“…Je leert op school hoe de politiek in elkaar steekt, maar wanneer je er zelf middenin zit, merk je pas hoe anders het is. ..Ik vind het MEP echt een geweldig initiatief, en merkte zelfs dat ik na deze vier dagen niet alleen ervaring heb opgedaan en vrienden heb gemaakt, maar dat ik ook veranderd ben, in die zin dat ik een stuk assertiever ben geworden. Ook voor mij was MEP dus echt een geweldige ervaring om nooit meer te vergeten!...”

(foto 7 Lobbyen)
(foto 8 Commissievergadering)
(foto 9 Onderonsje)
(foto 10 Luisteren tijdens de opening)
(foto 11 Opening door R. van der Linden)
(foto 12 De zitting in de Statenzaal)
(foto 13 Onze fotograaf Tom)



 

Copyright Webmaster PvH