Philips van Horne viert 40-jarig jubileum in schooljaar 2008-2009 met reünie, veel muziek, symposia, sport en kunst


De Philips van Horne scholengemeenschap viert volgend schooljaar haar 40-jarig jubileum.
Een jubileumcommissie is afgelopen week officieel gestart met de voorbereidingen. Hoogtepunt van het feestprogramma zal de grote “Philips van Horne reünie”  zijn.

De reünie vindt plaats op (kermis)zaterdag, 27 september 2008. Speciaal voor deze gelegenheid wordt een grote feesttent geplaatst op het schoolterrein naast het hoofdgebouw. De organisatie verwacht, evenals in 1993 bij het 25-jarig bestaan, meer dan 3000 belangstellenden.


 

Programma
Naast de reünie staan er nog talloze andere activiteiten op het programma.
Omdat in april 2008 Van Horne Pop haar 20-jarige jubileum viert zal in het kader van veertig jaar Philips van Horne een driedaags popfestival worden gehouden. Op vrijdag 18 april het reguliere festival, op zaterdag een concert met een aantal winnaars van de afgelopen twintig jaar en een optreden van een All Star Rockband en op zondag een afsluitend concert van een (inter)nationaal bekende band.
In oktober 2008 vindt er in de monumentale Paterskerk op de Biest een expositie plaats van schilderijen en beelden van oud-leerlingen en docenten. Deze expositie wordt voorafgegaan door een klassiek concert.
Verder staan op het programma: een groot “van Horne Unplugged”-concert (november 2008), drie voorstellingen van het van Horne Muziekgala in het Munttheater (maart 2009), muziekclinics met medewerking van oud-leerlingen, een onderwijs symposium, een congres “Derde wereld en het Nederlandse onderwijs” en verspreid over het jubileumjaar diverse sportclinics met bekende oud-leerlingen. Ook zijn er plannen voor de uitgave van een jubileumboek over “Veertig jaar Philips van Horne in Weert”.

Contact
In het kader van het Philips van Horne jubileum is er een speciaal e-mail adres geopend. Oud-leerlingen en oud-personeelsleden kunnen via dit adres              (jubileum@pvanhorne.nl) contact opnemen met de Philips van Horne voor vragen en tips en het doorgeven van adressen van klasgenoten etc.
De website van de Philips van Horne (www.philipsvanhorne.nl) zal in het kader van het jubileumjaar een cruciale rol vervullen. In een speciale rubriek zal het laatste nieuws over de reünie en het programma te vinden zijn.

Copyright Webmaster PvH