Brief aan ouders over landelijke actie tegen onderwijstijd

Geachte leerlingen, ouders/verzorgers,

 

Zoals u wellicht heeft kunnen lezen, horen en zien in de media heeft het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) voor vrijdag a.s. een landelijke demonstratie tegen de 1040-norm in Amsterdam voorbereid.

Het kabinet heeft inmiddels een versoepeling van de 1040-urennorm voorgelegd. Deze versoepeling heeft ook de instemming van de VO-raad, vastgesteld in de ledenvergadering van vorige week. Het kabinetsstandpunt is inmiddels op 28 november besproken in de Tweede Kamer en heeft daar instemming verkregen van een meerderheid. Daarmee is het vastgesteld beleid.
Het bestuur van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs en de directies van de drie scholen in Weert (BC, Philips van Horne en Kwadrant) voeren dit door de Kamer vastgestelde beleid met betrekking tot de 1040 norm uit.. De directies en het college van bestuur keuren deelname aan de acties buiten de school niet goed. 

Indien uw dochter/ zoon desondanks wil gaan demonstreren in Amsterdam dient u als ouder(s)/verzorger(s) toestemming te verlenen en een verlofaanvraag in te dienen bij de school. Dit kan middels het inleveren van een door u ondertekend verlofbriefje bij de desbetreffende teamleider.

Wij waarderen overigens de wijze waarop onze leerlingen in Weert zich de afgelopen weken hebben gedragen en willen graag met hen praten over de wijze waarop het nieuw vastgestelde beleid op school op een kwalitatief goede wijze kan worden vormgeven.

Tot slot wijzen wij u erop dat de school verplicht is absenten te registreren en bij de leerplicht ambtenaar te melden.

Met vriendelijke groet,


Ir. A.C. Molenaars
Lid centrale directie
Bisschoppelijk College Weert- Cranendonck


J. Hausmans
Lid centrale directie
Philips van Horne scholengemeenschap


G. Beckers
Directeur Kwadrant

Copyright Webmaster PvH