Rector Wil Lippits vertrekt bij de Philips van Horne

Mevrouw drs. W. Lippits – Wacht (62), voorzitter van de Centrale Directie van Scholengemeenschap Philips van Horne, beëindigt op 1 april 2008 haar loopbaan bij de Philips van Horne. 

Zij maakt gebruik van de regeling "vervroegde uittreding".


Wil Lippits is sinds 1975 verbonden aan de Philips van Horne. Eerst als docente scheikunde en vanaf 1988 als conrector. In 1994 werd zij benoemd tot rector.


Het vertrek van Wil Lippits komt op een moment dat de herschikking van het Voortgezet Onderwijs in Weert in volle gang is.

De Centrale Directies van de scholen in Weert en het College van Bestuur van LVO zijn in gesprek over “de meest efficiënte vorm van aansturing, zowel per school als bovenschools”.


Het College van Bestuur van LVO heeft daarom besloten om in dit stadium nog geen enkele optie voor de toekomst te blokkeren en vooralsnog niet over te gaan tot de benoeming van een opvolger.


Totdat een besluit gevallen is zal de heer John Hausmans, die nu lid is van de centrale directie van de Philips van Horne scholengemeenschap, optreden als waarnemend voorzitter van de Centrale Directie van “De Philips”.



Copyright Webmaster PvH