Lezing ’Kosovo en de wederopbouw’

Twee maanden geleden is in Kosovo,  in voormalig Joegoslavië, de onafhankelijkheid uitgeroepen. In aansluiting op de actualiteit is in de bibliotheek Weert  op woensdag 23 april om 19.30 uur een lezing over Kosovo door Ludo Hupperts.

Hupperts was militair en persofficier bij woordvoerder bij Kosovo Military Force (KFOR),de internationale vredesmissie van de NATO.

Door zijn werk in Sarajevo en Kosovo raakte hij ook op humanitair vlak betrokken bij de bevolking van Kosovo.

Na zijn pensionering zette hij zich samen met zijn vrouw in voor hulpacties ingezet voor de wederopbouw van dit zwaar getroffen gebied.

Hij heeft een  rijke ervaring en kan van binnenuit vertellen hoe een vredesmissie te werk gaat.

Daarbij legt hij het accent op de bevolking en hoe de mensen proberen te overleven.
De toegang is gratis. Een financiële bijdrage aan de hulpacties voor Kosovo worden op prijs gesteld. Aanmelden via info@obweert.nl, bij de klantenservice in de bibliotheek of telefonisch via 0495-532757. Adres: Wilhelminasingel 250 Weert.

De titel van zijn boek “Slechts brood en zout, maar met hart” verwijst naar de gastvrijheid die Hupperts mocht ervaren bij straatarme zigeuners in Kosovo. Het weinige dat ze hadden, deelden ze met anderen.

Het  raakte hem in zijn hart. In een gebied als Kosovo, ontbreken op microniveau primaire levensbehoeften als voedsel, kleding, schoolboeken, onderdak en werk.

Op macroniveau ontbreekt een goede rechtspraak en een belastingsysteem. Beide niveaus zijn broodnodig bij de wederopbouw van een land. Hupperts zegt: “Als militair oefende ik mijn beroep uit, als mens nam ik mijn verantwoordelijkheid.”

Samen met zijn vrouw Jeanine voert Hupperts nu acties uit waarvan de resultaten rechtstreeks ten goede komen aan de mensen die het nodig hebben. Daarom geeft hij nu voorlichting en vertelt hij in bibliotheken en op andere plekken over zijn ervaringen.




Einde bericht.  
Voor meer informatie:
Riya Geboers,  p.r. functionaris bibliotheek Weert,  tel. 0495-532757
E: r.geboers@obweert.nl

Copyright Webmaster PvH