MAD - Milieu Actie Dagen

Donderdag 24  en vrijdag 25 april stonden voor de brugklassers  van de Philips van Horne in het teken van Natuur en Milieu.
Leerlingen bezochten één van de buitenlocaties om daar actief bezig te zijn.

Beide dagen zijn geslaagd dankzij de inzet van veel collega’s, vrijwilligers en de brugklassers zelf. Dank aan iedereen voor het welslagen van deze activiteit.


Toos Kunnen en Hub Jetten.

Bij de vijver van de Graswinkel werd onderzoek gedaan naar planten en dieren. 

Bij de IJzeren Man maakten de leerlingen een wandeling, deden wateronderzoek en bezochten de tentoonstelling.

In het Weerterbos werden bomen gekapt waardoor er weer ruimte komt voor een aantal kleine dagvlinders zoals dikkopjes, zandoogjes en boomblauwtjes.

In Nederweert werden de sluis en de Waterkrachtcentrale bezocht.

Tot slot gingen leerlingen op bezoek bij de rioolwater- zuiveringsinstallatie aan de Graafschap Hornelaan.

Op school waren de leerlingen actief bezig met één of meer van de volgende activiteiten: nestkastjes maken, chemisch wateronderzoek, biologisch  wateronderzoek, zwerfvuil verzamelen, natuur- en milieu op internet, wenskaarten maken van afvalmateriaal, affiches maken, gedicht maken over het milieu en biologische appelflappen bakken.

In de hal was een Infomarkt waaraan IVN, Milieudefensie en WNF deelnamen.
Voorafgaand aan deze dagen zijn leerlingen reeds vakoverstijgend aan de slag gegaan door in de lessen aardrijkskunde en biologie een poster te maken over een onderwerp dat met water te maken had.

De dag werd afgesloten met een milieuquiz waaraan vertegenwoordigers van de deelnemende klassen deelnamen, aangemoedigd door hun klasgenoten.

Foto's:

Matt Verstappen en Hub Jetten

Copyright Webmaster PvH