Sportline project succesvol van start

De Philips van Horne SG in Weert is vrijdag 31 augustus gestart met een breed opgezet sportproject voor nieuwe brugklassers onder de titel “Sportline”.
In totaal hebben 57 leerlingen zich ingeschreven.

Zij hebben zich vrijdag bezig gehouden met de sporten rugby, frisbee en taekwondo.


 "Sportline" is een initiatief van de LO-docenten Ria Vestjens en Susan Schieck.



Alhoewel de voorbereidingen al in 2006 zijn gestart is door de initiatiefnemers, met opzet gekozen voor een geleidelijke presentatie ná de aanmeldingen van maart jl.
Het project is bedoeld voor “álle brugklassers (van vmbo tot gymnasiumbrugklassen) die graag sporten en die een brede belangstelling hebben voor alles wat met sport te maken heeft”.

Opzet
De deelnemers aan dit project hebben gemiddeld 2 extra uren sport per week, bovenop de normale lessentabel. In totaal krijgen de “Sportline leerlingen” vijf uur sport in de week.
In die extra uren wordt de stof die aan de orde komt in de lessen lichamelijke opvoeding verder uitgediept en maken de leerlingen kennis met verschillende sportdisciplines, vaak in de vorm van clinics.
Het gaat hierbij om sporten die in het reguliere lesprogramma LO niet of nauwelijks aan bod komen. Denk aan o.a. schaatsen, frisbee, skaten, golf, skiën, roeien, tafeltennis, maar ook dance- en circusacts.
Ook komen de leerlingen in aanraking met verschillende doelgroepen, bijv. een topsporter en sportmensen met een handicap of beperking. Naast excursies worden ook zoveel mogelijk oud-leerlingen ((ex-)topsporters..) gevraagd medewerking te verlenen aan het Sportline project.

Tevens zal er tijdens de “Sportline” lessen dieper worden ingegaan op aspecten als “sport en samenwerken/organiseren” en “sport en gezondheid”. Dit project moet tevens gezien worden in het licht van de overheidscampagne “30 minuten bewegen per dag” en de strijd tegen overgewicht onder jongeren.

Voor de leerlingen zijn er geen specifieke criteria op sportief gebied om mee te kunnen doen aan dit project.
Wél is het vanzelfsprekend noodzakelijk dat deelnemers een positieve houding hebben tegenover sport en samenwerken binnen sportactiviteiten.
Van de ouders wordt een eigen bijdrage gevraagd van ca. € 150,- per jaar. Voor dit bedrag worden alle “Sportline” sessies betaald: lessen, excursies, materiaal en gastlessen.
.

Rugby op het St. Louis terrein

Frisbee op het St. Louis terrein

Taekwondo in sportzaal 4

Copyright Webmaster PvH