Samenwerkingsverband tussen Philips van Horne en conservatorium Hogeschool Zuyd in Maastricht

Met ingang van het nieuwe schooljaar start de Philips van Horne scholengemeenschap een samenwerkingsverband (“VOCO”) met het Conservatorium van HSZuyd in Maastricht.
VOCO is de afkorting van VOORTGEZET ONDERWIJS en CONSERVATORIUM. Het biedt jong muzikaal talent een uitstekende mogelijkheid om tegelijkertijd een volwaardige havo/vwo-opleiding en de best mogelijke voorbereiding op het muziekvakonderwijs aan het Conservatorium voor Muziek te Maastricht te volgen.

Logisch
De Philips van Horne ziet deze samenwerking als een logische stap tot verdere ontwikkeling van haar muziekonderwijs. De school staat bekend om haar muzikale talenten. De aansluiting op het hoger onderwijs zal door dit samenwerkingsverband sterk verbeterd worden.

 

Waarom VOCO ?
Voor toelating tot een conservatorium is meer nodig dan een havo-diploma. De student moet ook beschikken over voldoende muzikaal ingangsniveau, zowel instrumentaal als gehoorsmatig en muziektheoretisch. Een vroege start is dus noodzakelijk, evenals een professionele begeleiding. De voorbereiding op een muziekvakstudie en gelijktijdig de studie voor de middelbare school vormen een zware belasting voor de jonge student. VOCO biedt daartoe de oplossing: een samenwerkingsverband tussen dat voortgezet onderwijs en dat conservatorium.

 

Voorlichting
De Philips van Horne organiseert ná de aanmelding in maart een informatieavond voor nieuwe brugklassers waarin de opzet van de opleiding VOCO (Voortgezet Onderwijs en Conservatorium) zal worden toegelicht. Tijdens de aanmelding in maart kunnen ouders en leerlingen zich opgeven voor deze informatieavond.

 


Informatie:
Philips van Horne: Fons Heuvelmans / John Gerits: 0495-431030;
Zie ook: www.philipsvanhorne.nl

conservatorium.hszuyd.nl



Copyright Webmaster PvH