“Lettuce” wint 20e editie van het van Horne Pop festival in Weert

De zéér talentvolle popgroep “Lettuce” is vrijdag 18 april de grote winnaar geworden van de 20e editie van van Horne Pop in muziekcentrum De Bosuil in Weert. Op de tweede plaats eindigde de jonge band Proximity en op de derde plaats de Nu-Metal groep The Dynamite.
Door deze eerste plaats mag Lettuce, samen met SAT2D,  in het voorprogramma spelen van Rowwen Heze op donderdag 25 september a.s.
In totaal deed een recordaantal van zestien groepen mee aan dit jubileumfestival.


Het festival van de Philips van Horne Scholengemeenschap trok in Muziekcentrum De Bosuil in Weert meer dan 600 bezoekers
De vakjury was vol lof over de kwaliteit van de deelnemende groepen. De jury vond  “het niveau weer ontzettend hoog en de kwaliteit wordt maar hoger en hoger…”.


Alle leerjaren, van brugklas tot eindexamenklassen waren vertegenwoordigd.
De 20e editie werd afgesloten met een sensationeel optreden van de docenten-leerlingen bluesrock band The Jukes.
Lettuce doet al meerdere jaren mee aan het van Horne Pop festival en eindigde steeds bij de eerste vijf. In de editie van 2007 werd de band derde.

Lettuce bestaat uit:
* Wendy van Dooren, zang
* Joerik van Dooren, gitaar,
* Jeffrey Ramaekers, gitaar,
* Eric Feijen, bas,
* Mark Naus,
* Martine Steijvers, drums




Uit het juryrapport:

Over Lettuce ( eindscore 54,5 punten)was de jury unaniem van mening dat de band bestaat uit hele goede muzikanten, die goed op elkaar zijn ingespeeld; het samenspel is uitstekend. De band heeft een goede performance en heeft uitstraling. Lettuce is een “strakke” band met goede eigen nummers. De opbouw van hun set zat goed in elkaar….”.
Een van de juryleden honoreerde het totale optreden van Lettuce zelfs met het cijfer 10.

Over Proximity (eindscore 51,5 punten) : “een jonge rockband met een goede onderlinge interactie. Uitstekende  muzikanten; met name de bassist en zangeres vielen op. Opvallend was het goede samenspel en het speelplezier. Repertoirekeuze was verrassend.

Over The Dynamite oordeelde de jury: professionele uitstraling; goede podiumpresentatie. Kortom: een energiek optreden.


Zaterdag 19 april werd het 20e van Horne Pop festival afgesloten met het grote Van Horne Pop Reunion Concert. Aan dit druk bezochte concert deden  negen oud-winnaars mee met slot-act The  Philips van Horne All Star Band.




Meer foto's volgen...

Foto's: Jan Leenders

Copyright Webmaster PvH