Vwo+ workshops brugklas K en brugklas Q

In het kader van het Vwo+ project, onderdeel cultuur, hebben de AG klassen K en Q de afgelopen week een workshop "drama"gehad in RICK, het voormalige Kunstcollege.

De twee workshops werden gegeven door dramadocente Tineke Prins.

De workshops bestonden uit twee sessies:

Allereerst moesten de leerlingen in tweetallen hoedjes en petten uitkiezen en een korte act spelen door elkaar na te doen en zinnen te herhalen ("dubbelen").

Daarna werden er nieuwe tweetallen gevormd. Rond een bepaalde "emotie"(verliefdheid, brutaliteit, nerveuziteit...) moesten de leerlingen  (en docent...) improviseren.

De workshop werd afgesloten met een "lach en je bent uit" sessie.

Workshop "drama" met brugklas K

Foto's:

Carla Kamalski

Workshop drama brugklas Q

Rick@Rik in RICK

Verslag door Judith Naus (brugklas K): "Naar het kunstcollege..."

We gingen met de fiets naar het kunstcollege.

Eerst liet Tineke Prins ons ontwerpen zien die daar werden tentoongesteld. Toen hebben we gezamenlijk wat gegeten.

Tineke Prins legde uit wat we moesten doen. Ze maakte  tweetallen. Met z’n tweeën moesten we twee ongeveer dezelfde hoeden uitzoeken uit 4 grote bakken met hoeden die daar stonden. Samen moest je een kort stukje bedenken maar, je moest wel dubbelen.

Dubbelen betekent dat er een de “leider” is, die begint met een zin en dan zegt de ander iets maar er moet wel een woord inzitten dat hetzelfde is als uit de zin van de ander.

Ik deed met Daan P. twee mensen uit Frankrijk na. Allebei hadden we een baret op. Alle stukjes waren erg leuk bedacht. Er was een stukje met twee Italianen.

Steeds hadden ze het erover dat de een geen pizza kon bakken, want die smaakte alleen naar karton. Ze zeiden toen dat die alleen maar kartonnen dozen kon bakken en geen pizza.

Dat kwam steeds terug in andere stukjes, dat was erg leuk. Toen iedereen z’n stukje had gedaan gingen we iets anders doen.

Alle meisjes moesten in een rij gaan staan en een jongen moest proberen hen aan het lachen te maken. Difee was de winnaar. Haar konden ze niet aan het lachen maken. Toen moesten alle jongens op een rij gaan staan en mocht Difee proberen hen aan het lachen te maken.

En toen was de tijd alweer om.

Het was erg leuk en we hebben veel gelachen! Natuurlijk hebben we er ook wel wat van geleerd!

Judith Naus B1K

Vervolg brugklas K

Foto's:

Jan Leenders en Andrea Weekers

Copyright Webmaster PvH