Drie voorstellingen met dans, klassiek, pop en rock

Het traditionele van Horne Muziekgala vindt dit jaar plaats op maandag 7 april en dinsdag 8 april in het Munttheater in Weert.
De avond voorstellingen beginnen om 19.30 uur. De dinsdagmiddagvoorstelling om 13.30 uur.


Het Van Horne Muziekgala is een jaarlijks terugkerende muzikale presentatie van leerlingen van de Philips van Horne. Er wordt op zéér hoog niveau gedanst, gezongen en gemusiceerd.


De organisatie is in handen van de vakgroep Muziek. Het Muziekgala staat onder leiding van de vier muziekdocenten van de Philips van Horne: Sharon van Dael, John Gerits, Fons Heuvelmans en Ralf Hamer.
In het schooljaar 2008-2009 bestaat de Philips van Horne 40 jaar en het van Horne Muziekgala 25 jaar. Dit Jubileumgala zal groots gevierd worden met medewerking o.a. van oud-leerlingen die het “gemaakt hebben in de klassieke- en populaire muziek”.


Zowel onderbouw- als bovenbouwleerlingen doen mee aan het Gala. Vanzelfsprekend zijn de muziekclusters prominent vertegenwoordigd in het programma. Het muziekaanbod is zeer gevarieerd. Van pop tot klassiek, van instrumentaal tot koorzang.
Er treden duo’s op maar ook ensembles, popgroepen en harmonieorkest. Opvallend de laatste vijf jaar is de deelname van ballet- en dansgoepen.

Kaartjes

Het van Horne Muziekgala is, op de dinsdagmiddag na, geheel uitverkocht.
Kaartjes voor de dinsdag (aanvang: 13.30 uur) zijn nog te bestellen aan de balie van het Munttheater of via internet (www.munttheater.nl).  De kaartjes kosten slechts € 5,- per stuk .


Samenwerking met conservatorium Maastricht


Al jaren staat de school bekend om haar muzikale talenten, zowel op het gebied van de klassieke muziek als op het gebied van de rock- en popmuziek. Met ingang van het nieuwe schooljaar start de Philips van Horne scholengemeenschap te Weert een samenwerkingsverband (“VOCO”) met het Conservatorium van HSZuyd in Maastricht.
VOCO is de afkorting van VOORTGEZET ONDERWIJS en CONSERVATORIUM. Het biedt jong muzikaal talent een uitstekende mogelijkheid om tegelijkertijd een volwaardige havo/vwo-opleiding en de best mogelijke voorbereiding op het muziekvakonderwijs aan het Conservatorium voor Muziek te Maastricht te volgen.




 



Programma van Horne Muziekgala 2008

Het programma is ook dit jaar weer van hoge kwaliteit en zéér gevarieerd.
Er doen dit jaar weer diverse dansgroepen mee.
De eindexamenclusters muziek van Vmbo T4, havo 5 en vwo 6 presenteren tijdens deze avonden traditioneel hun praktische slotopdracht voor het eindexamen ; al jaren onbetwiste hoogtepunten van het van Horne Muziekgala.
Op het programma staan o.a. klassieke uitvoeringen van Bach, Chopin en Glinka.
Op het terrein van de popmuziek zijn er naast eigen composities ook interpretaties van Robbie Williams, Björk, Sting, Ray Charles en Slagerij van Kampen.



Philips van Horne: dé muziekschool van Limburg

De laatste 40 jaar heeft de Philips van Horne zich in toenemende mate ontwikkeld tot een “muziekschool”. Bekend zijn de zes musicals van de hand van oud-leraar Frans van der Heijden. In 2005 werd de meest recente musical op de planken gebracht, Bananaville. Vijf uitverkochte uitvoeringen in het Munttheater. Van deze uitvoeringen zijn professionele CD en DVD registraties gemaakt.
Veel leerlingen uit de regio Weert kiezen bewust voor de Philips van Horne vanwege de kwaliteit van het muziekonderwijs.
Het vak muziek is nl. vanaf het allereerste begin examenvak op vmbo , havo en vwo/gymnasium. De school heeft al veel muzikale talenten afgeleverd aan de nationale muziekscène en de diverse conservatoria in het land. Zo is oud-leerling Frank van der Heijden arrangeur van Night of the Proms en mixt oud-leerling/bassist Rogier van Wegberg  de Cd-opnamen van wereldberoemde bands als TOTO, INXS, Joe Cocker, Roger Daltrey (The Who) en UB40. Van Wegberg is ook verantwoordelijk voor het geluid van de TV-registraties van de Proms in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.. Zangeres en saxofoniste Linda Smeets was onlangs nog te bewonderen in Ahoy op uitnodiging van Rowwen Heze.
Ook oud-leerling en cabaretier Hans Teeuwen heeft in de beginjaren van dit muziekfestijn nog bijdragen geleverd op piano.  

Van Horne Pop
Regionale bekendheid heeft ook het popfestival Van Horne Pop. Dit jaar bestaat van Horne Pop 20 jaar en dat zal op vrijdag 18 en zaterdag 19 april groots gevierd worden in MC De Bosuil.
Het festival is inmiddels een begrip geworden in Midden - Limburg. Veel groepen die in Midden-Limburgse zalen en cafés spelen zijn hun carrière begonnen bij "van Horne Pop".
In totaal hebben ca. 160 schoolgroepen (!) de afgelopen 20 jaar meegedaan aan dit unieke festival. Het effect op de Midden-Limburgse rockwereldje is niet te verwaarlozen.
Een groot aantal draait nog steeds mee in de regionale / nationale popscene:  SAT2D, The Wild Specialities ( voorheen Texan Tail), Starfish Bowl, Guarantee, Meadow, The Feromones,  Merijn Smeets, Roos Visser, Carla de Waal, Linda Smeets, e.a.
Voor SAT2D is 2008 wel een heel bijzonder jaar geworden. Zij mogen Pinkpop 2008 openen

Copyright Webmaster PvH