Leerzame excursie van V2 in Asten

In het kader van het vwo+ project bezochten de leerlingen van 2 vwo op vrijdag 19 oktober het Brabantse Asten. Tijdens het bezoek aan diverse musea in Asten kregen (en zochten) leerlingen informatie op het gebied van het ontstaan van de kosmos, het leven, de mens en de beschaving. De foto's geven een beeld van de gevarieerdheid van onderwerpen: sterren, vlinders, klokken, muziek, het begrip "tijd" enz.  

Volgens teamleider Karel Pacilly voorziet het vwo+ project  in de behoefte van ouders en leerlingen “om naast de reguliere vakken iets extra’s te doen waardoor de opleiding voor leerlingen waardevoller, veelzijdiger en betekenisvoller wordt”. 
Pacilly: “Het project verrijkt het onderwijs met elementen uit moderne ontwikkelingen (o.a. het nieuwe leren). Zonder er te diep op in te gaan kunnen we als voorbeelden van deze elementen noemen: vakoverstijgende leerstof, uitdagende leerstof die niet in de klassieke leerboeken voorkomt, betekenisvol voor 13/14-jarigen, ruimte voor uitbreiding naar eigen interesse, realistisch in de zin dat de verworven kennis en vaardigheden toegepast worden.”
“Om de nieuwe leerstof  zo veelzijdig mogelijk te laten zijn, zijn er elementen uit de alfa-, bèta- en gammawetenschappen genomen. De drie blokken van het project bestaan dan ook uit astrobiologie (ontstaan van het heelal en het leven), filosofie (wat houdt filosoferen eigenlijk in?) en de talen (spreekvaardigheid Frans).”

In een van de volgende reportages zal een beeld gegeven worden van de twee komende blokken: filosofie en spreekvaardigheid.

Informatie: Karel Pacilly, coördinator Vwo+ project 2 vwo


Foto's:

Han Krekels

Copyright Webmaster PvH