Sven van de Kruys(H3B) neemt deel aan de eindronde van de IJSO

Vanaf  2005 neemt elk jaar een team van zes leerlingen uit ons land deel aan de ‘International Junior Science Olympiad’ (IJSO).

Aan deze internationale wedstrijd op het gebied van science nemen leerlingen uit ongeveer 50 landen deel.

In het voorjaar werd een nationale voorronde georganiseerd. Hieraan deden 704 leerlingen uit het hele land mee.

Uiteindelijk werden er 24 leerlingen geselecteerd. Sven van de Kruys was één van deze 24 leerlingen. Op 18 juni jl. vond de eindronde plaats op het Candea collega in Duiven. Hier werden de zes beste scienceleerlingen gekozen. Deze leerlingen gaan in december dus ons land vertegenwoordigen tijdens de IJSO in Nigeria.
 
Het was een enorme prestatie dat Sven doordrong tot de beste 24 bètaleerlingen van Nederland. Om deelname van havoleerlingen te vergroten, werd een aparte prijs voor de beste havist uitgereikt. Voor Sven was het een spannende dag.

Samen met zijn moeder en een vriendin van zijn moeder reisde hij vrijdag in alle vroegte naar Duiven. Na het doen van practica en het maken van vragen, was het wachten op de uitslag.

Aangezien het jaarlijkse uitstapje van het personeel van onze school in de buurt van Duiven plaatsvond, was het wel erg leuk om met een aantal collega’s aanwezig te zijn bij de bekendmaking van de uitslag.

Helaas gaat Sven geen deel uitmaken van het nationale scienceteam. Wel ontving hij een zilveren medaille, een oorkonde en een leuk presentje van onze school.

Ik denk dat we met z’n allen oprecht trots op hem kunnen en mogen zijn.


Margaret Haarmans

Copyright Webmaster PvH