HAVO-3 Profiel-oriëntatiedag Fontys Eindhoven

In het kader van Profieloriëntatie hebben de leerlingen van HAVO-3 1 oktober 2009 een bezoek gebracht aan Fontys Hogescholen Eindhoven. De dag stond in het teken van de sectoren Economie en Bèta-techniek.

 

Met een 140-tal leerlingen werden we hartelijk ontvangen in de enorme hal van het collosale gebouw, waarna de leerlingen een presentatie kregen binnen de sectoren Economie en Bèta-techniek. In deze presentatie werd uitleg gegeven over de diverse richtingen binnen de sectoren.

Om zelf kennis te maken met een van de velen facetten binnen de economie, kregen de leerlingen de opdracht een tijdschrift te ontwerpen, rekening houdend met de 4 P’s.

Er bleken ontzettend creatieve goede ideeën tussen te zitten, aldus het toeluisterende publiek…

Na een overheerlijke gratis lunch, werden er ook 2 workshops gevolgd binnen het kader bètatechniek.

De leerlingen gingen zelf in groepjes aan de slag tijdens de workshops om zo kennis te maken met de inhoud van de verschillende vakgebieden (ICT, Engineering, Natuurwetenschappen, Bedrijfsmanagement & Logistiek en de Technische Lerarenopleidingen).



Conclusie van de dag mag zijn dat de mogelijkheden op de gebieden Economie en Bètatechniek erg breed, boeiend en interessant is. Velen vonden het erg leuk en leerzaam, met dank dus aan Fontys!

 

Foto's en tekst:

Emmy Nellen

Copyright Webmaster PvH