Expositie Hub Bukkems in Paterskerk

 

De Paterskerk in Weert vormt van 18 oktober tot en met 8 november 2009 de stijlvolle ambiance voor de eerste overzichtstentoonstelling van beeldend kunstenaar Hub. Bukkems (1950) in deze gemeente, waar hij geboren en getogen is.

Het betreft een expositie van zowel schilderijen, beelden als gedichten.

 

Hub Bukkems is docent op OBS Graswinkel en oud-docent biologie van de Philips van Horne


De expositie is dagelijks geopend van 13.00 tot 17.00 uur .

 

 

 

Over Hub Bukkems...

 

Begin jaren zeventig begint Hub. Bukkems te schilderen.

Na twintig jaar als autodidact te hebben gewerkt, gaat hij aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht monumentale vormgeving studeren. In zijn zoektocht vol twijfels komt steeds zijn voorkeur naar voren voor het schilderen van landschappelijkheden.

Na zijn afstuderen zijn er de eerste exposities in Maastricht. Meer tentoonstellingen volgen, af en toe ook in zijn atelier, gelegen aan de rand van Weert naast zijn Limburgs-Kempische langgevelboerderij. Hij maakt schilderijen en tekeningen in olieverf, acrylverf en pastelkrijt. Daarnaast driedimensionale werken in hout, steen, metaal, kunststof en keramiek.

Zijn werk is in een groot aantal collecties van particulieren en ondernemingen opgenomen.

Behalve beeldend kunstenaar is Bukkems dichter, een discipline die hij de laatste jaren intensiever is gaan beoefenen. Duidelijk is wel dat beeldende kunst de basis vormt van zijn gedichten: ze lezen als landschappen. Deze overzichtstentoonstelling in Weert vormt tevens de aanleiding tot de uitgave van de fraai geïllustreerde dichtbundel Een horizon verder…, die onder meer in de Paterskerk verkrijgbaar zal zijn.


Copyright Webmaster PvH