Projectweek IN FLANDERS FIELDS voor 5 vwo leerlingen Philips van Horne.

In het Philips van Horne project In Flanders Fields bieden elf verschillende vakken uit de vier profielen van Vwo 5 een week lang een samenhangend programma aan over een van de meest ingrijpende periodes uit de wereldgeschiedenis: de Eerste Wereldoorlog.

 

Dit project vindt plaats van maandag 29 maart tot en met vrijdagavond 2 april a.s. Het eerste gedeelte vindt plaats op school.

 

Op donderdag 1 en vrijdag 2 april bezoeken de leerlingen en hun begeleiders de stad Ieper. Elk vak geeft de nodige informatie en in elk vak wordt onderzocht welke belangrijke ontwikkelingen er toen hebben plaatsgevonden.

Daarnaast worden er dwarsverbanden gelegd tussen de verschillende vakgebieden. In deze projectweek werken de leerlingen dus ook in vakken die men niet meer in het profiel heeft.



Kranslegging door leerlingen

Alle informatie en onderzoeksresultaten van de eerste drie projectdagen komen samen in een tweedaags bezoek aan de Belgische stad Ieper en directe omgeving, waar na bijna 100 jaar nog steeds te zien is wat er toen is gebeurd en wat die mensen daar allemaal hebben moeten doorstaan.

Deze excursie is een indrukwekkende belevenis, niet in de laatste plaats omdat twee leerlingen van V5 een krans mogen leggen bij de Meense Poort, het monument voor 55.000 gevallenen die nooit zijn teruggevonden.




Informatie: Harry Balk 0495-431030

Copyright Webmaster PvH