Grote Philips van Horne kaartenactie voor onderwijsproject in Laos


De Philips van Horne  is donderdag 24 juni gestart met een grote ansichtkaartenactie voor haar Derde Wereld onderwijsproject (schooljaar 2009-2010) in Centraal Laos.


Deze grote kaartenactie komt in de plaats van de sponsorloop die de school traditioneel organiseert op het einde van elk schooljaar.


Dankzij 100% sponsoring van Drukkerij Buijs uit Nederweert en Schreurs Commercial Artwork uit Weert heeft de school meer dan 1000 sets van twaalf ansichtkaarten laten maken.


Leerlingen en personeel van de Philips gaan deze sets de komende week verkopen voor
vijf euro.


De collectie bestaat uit vijf kunstkaarten van de hand van vwo eindexamenleerlingen (cluster tekenen) en zeven prachtige foto’s van landschappen, dorpjes en inwoners van Laos.



De vijf kunstkaarten uit de collectie zijn gemaakt door de Vwo 6 eindexamenkandidaten
* Femke Brankaert                 
* Maud Linders                    
* Emma von Scheibler                
* Milou Slenders                    
* Rose Zhang                    

Prijzen
Leerlingen met de hoogste aantallen verkochte sets maken kans op diverse prijzen.

Gotcha Bioscopen uit Weert stelt bioscoopbonnen beschikbaar,  Bospop diverse weekend toegangskaarten,  De Effenaar in Eindhoven vrijkaartjes voor een concert, PSV toegangskaarten voor thuiswedstrijden en VVV uit Venlo tien toegangskaarten voor de vriendschappelijke wedstrijdwedstrijd VVV – Mönchen-Gladbach.



Informatie over het “Philips van Horne” onderwijsproject in Laos

Het onderwijsproject 2009-2010 in Laos is aangevraagd door oud-leerling Joost Leenders. Joost  werkte het afgelopen jaar als leerkracht op de Internationale school in de hoofdstad Vientiane.

Het project in Laos omvat drie dorpsscholen in Centraal Laos. In deze dorpen wonen leden van een onderdrukt volk, de Hmong. De Hmong is een minderheidsgroep in Laos.

De dorpen die we steunen zijn “resettlements”, waar Hmong families wonen die tijdens of na de Vietnam oorlog zijn gevlucht en later vanuit Thailand gedwongen zijn teruggekeerd naar Laos.
De scholen zijn slecht gebouwd en leermiddelen zijn onvoldoende aanwezig.

Van de opbrengst van de kaartenactie worden leermiddelen, leesboekjes en schoolmeubilair aangeschaft.

De toewijzing van de gelden, de controle van de bestedingen en de algehele begeleiding van het project is in handen van Nederlandse ontwikkelingswerkers in Laos.    


Prijzen voor de leerlingen met de meest verkochte kaarten...

Bestellen per e-mail kan ook:

 

Vermeld naam,

adres

en het aantal sets kaarten.

 

via e-mail adres:

jan.leenders@pvanhorne.nl

 

De twaalf kaarten...voor slechts € 5

Copyright Webmaster PvH