Mathilde Pil exposeert in Manhattan, New York

Tekendocente Mathilde Pil (1958) exposeert vanaf 11 juni in een galerie in de 606.West 26th Street in Manhattan, New York.

 

De expositie is mogelijk geworden dankzij o.a. een subsidie van de provincie Limburg.

 

De schilderijen die geëxposeerd worden in New York zijn te zien op de website :http://www.icogallery.com/SearchResults.asp?Cat=386www.icogallery.com

 

Voor meer informatie: www.mathildepil.nl




Artikel (vrij naar Trompetter/Land van Weert)



WEERT ‘Ik stond letterlijk te juichen en te springen toen ik te horen kreeg dat ik mocht exposeren in een galerie in New York’, vertelt Mathilde Pil (1958) me glunderend terwijl we door haar atelier lopen. Ondertussen laat ze me ook enkele werken zien die in juni in New York geëxposeerd zullen worden, om een idee te krijgen wat ze heeft gemaakt.
 ‘Ik mag er waarschijnlijk zes tot acht meenemen en de keuze tussen de schilderijen is soms best moeilijk’, vertrouwt Pil me toe. ‘Zo wilde ik eigenlijk het doek exposeren waarmee ik op de foto sta, maar deze is helaas te groot om over te laten vliegen. Dan lopen de kosten meteen op!’ Pil krijgt gelukkig wel subsidie van de provincie Limburg, zodat een deel van de kosten opgevangen wordt. Dat ze in New York mag exposeren is wel heel bijzonder: ze had dit zelf nooit durven dromen en dat juist zíj is uitgekozen door de galerie vindt ze een hele eer. ‘Ik weet ook niet hoe ze aan mij zijn gekomen. Ik heb de laatste jaren wel diverse exposities gehad in Europa, dus misschien dat ik ergens in een catalogus sta die overzees is gegaan, waar iemand me opgemerkt heeft.’
 Het werk dat Pil gaat exposeren in New York is een verwerking van beelden die ze tot nu toe op al haar reizen heeft gezien. Ze gaat namelijk regelmatig op reis om inspiratie op te doen om nieuwe werken te maken. ‘Ik zie zóveel op mijn reizen, dat ik het allemaal soms moeilijk kan verwerken. Ik kíjk ook echt, verwonder me en gebruik deze ervaringen. En deze zijn altijd anders. Dat maakt schilderen voor mij ook zo interessant.’ Voor Pil blijft het schilderen een uitdaging omdat ze iedere keer weer de grens opzoekt van de abstractie: hoe ver kun je hierin gaan. Want ze vindt het heel belangrijk dat het schilderij de verbeelding blijft prikkelen.

Nicole Kirkels

Open Dag in Tungelroy


Mathilde Pil houdt op Tweede Pinksterdag, 24 mei, een open dag in haar atelier aan de Tuurkesweg in Tungelroy. De galerie is geopend tussen 11.00 en 17.00 uur. De complete collectie 2010 is tentoongesteld en is te bezichtigen tot en met 5 september.
De toegang is gratis.
Informatie: tel. 0495562906 of mobiel 0628408175

Copyright Webmaster PvH