Drie leerlingen van Vwo 3 in gedichtenwedstrijd “Dichter Bij 4 Mei” in Maastricht

Marieke Moonen, Manou Gerits (V3c) en Manon Rietjes (V3b) zijn uitgekozen om mee te doen aan een finalewedstrijd in Maastricht om samen met vijftien andere Limburgse leerlingen uit te maken wie straks het zelf geschreven gedicht op de nationale herdenking in Amsterdam op 4 mei mag voorlezen in aanwezigheid van koningin Beatrix.


Die finalewedstrijd is op donderdag 4 maart in Maastricht.


Drie andere finalisten mogen hun gedicht voordragen op een van de andere herdenkingen (in Westerbork, Amersfoort en Vught).
 


Voorbereiding
Ieder jaar organiseert het Nationaal Comité 4 en 5 mei i.s.m. met Stichting Poëziepaleis (Doe Maar Dicht Maar) het project Dichter Bij 4 Mei. De herdenking op 4 mei staat hierbij centraal.


"Dichter Bij 4 Mei" is een gedichtenwedstrijd, waarbij lesmateriaal wordt uitgegeven en een professionele dichter workshops komt geven in de klassen.

Enkele weken geleden was dichteres Diana Ozon te gast op de Philips van Horne. Zij heeft in drie klassen workshops gegeven. De gedichten die hierbij werden gemaakt, met als thema “herdenken”, zijn ingezonden voor de wedstrijd.


Een professionele jury heeft de gedichten beoordeeld. Tijdens de finale in Maastricht treden de achttien beste jonge dichters op, waaronder de drie Philips leerlingen. De andere finalisten komen van middelbare scholen in Heerlen, Kerkrade en Maastricht.  


Informatie:
Wim Verwijlen, docent Nederlands

Artikel Dagblad de Limburger (woensdag 3 maart 2010)

Dichteres Diana Ozon op bezoek bij de Philips van Horne

Copyright Webmaster PvH