Philips van Horne overhandigt cheque van 18.197,34 euro ten behoeve van onderwijsproject in Afghanistan

Tijdens de jaarlijkse eucharistieviering in de Sint Martinuskerk woensdag 23 september, heeft docent George Dölle namens de school, een cheque overhandigd van € 18.197,34 euro aan Abdullah Saraj, de broer van Najla Sarai.

Najla was, vanwege haar studie in Amsterdam, verhinderd.

Het totale eindbedrag, inclusief een bedrag van €14.648,78 aan donaties van particulieren, overheden en bedrijven, bedraagt maar liefst 32.846,12 euro

 

Het basisschoolproject in Tagai Khoaja (ten noorden van Kabul), een initiatief van Najla Saraj, werd tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van de Philips van Horne vorig schooljaar, uitgeroepen tot het `jubileum Derde Wereldproject`

 

Op dit moment is de vader van Najla in Tagai Khoaja om zich te bezig te houden met de organisatie en uitvoering van het project.



Nieuw project in Laos

Inmiddels heeft de Philips van Horne een nieuw onderwijsproject geadopteerd voor het schooljaar 2009-2010.

Het betreft een school op het platteland van Laos en is ingediend door oud-leerling Joost Leenders. Joost werkt als leraar in de hoofdstad Vientiane en zal samen met de ontwikkelingsorganisatie Stichting Nederlandse Vrijwilligers dit project coördineren.


Tijdens de kerstviering wordt dit project officieel gepresenteerd.


Er zullen dit schooljaar jaar via diverse sponsoractiviteiten weer gelden worden ingezameld. Zo loopt gymnastiekdocent Bert van Dijk op 4 oktober de marathon van Keulen. Hij heeft al meer dan  honderdvijftig  vrienden en collega's bereid gevonden hem te sponsoren.


Foto's:

Jan Leenders

Copyright Webmaster PvH