Grote voorleeswedstrijd voor alle brugklassers



De vakgroep Nederlands organiseert voor alle brugklasleerlingen de komende weken een voorleeswedstrijd onder de naam “Listen2me”.
In de lessen Nederlands hebben de leerlingen een boek gekregen van de bibliotheek. Met dit boek zijn ze aan de slag gegaan. Ze hebben een fragment uitgezocht en hebben dit voorgelezen in de klas. De klas heeft een klassenwinnaar gekozen.


Voorrondes in mediatheek

In twee voorrondes gaan de klassenwinnaars strijden om een plaats in de finale. De voorrondes worden gehouden op dinsdag 17 en donderdag 19 november 2009.
De klassenwinnaars en twee supporters worden het 6e en 7e uur uitgenodigd in de mediatheek. Na twee voorrondes blijven er 6 finalisten over.



Grote finale in F-aula
Op donderdagmiddag 3 december 2009 na de grote pauze is de grote finale in de F-aula. De presentatie van de finale is in handen van Jan Leenders.
De leerlingen gaan na de grote pauze naar het lokaal waar ze het 6e uur les hebben. De vakdocent opent het lokaal en de leerlingen leggen hun tas in een hoek van het lokaal. De docent gaat met de klas naar de aula  in de F-vleugel. De leerlingen gaan met de klas bij elkaar zitten.
Een vakkundige jury kiest een winnaar uit de zes finalisten.
De winnaar is een jaar lang “De voorleeskampioen van de Philips van Horne 2009-2010”.

 

Voor meer informati: T. Haex, docent Nederlands.


Copyright Webmaster PvH