Eric Vrijsen (Elsevier) presenteert boek over “politiek Den Haag”

Eric Vrijsen, politiek journalist van Elsevier en oud-leerling van de Philips van Horne (vwo, 1976), heeft donderdag 15 april het eerste exemplaar van zijn boek “Wilt u niet aan mijn jasje trekken?” aangeboden aan demissionair minister-president Jan Peter Balkenende.
In zijn boek, vol met anekdotes, beschrijft Vrijsen voornamelijk de Balkenende-jaren.


Balkenende noemde het boek van Vrijsen, een ‘onderhoudend feuilleton met soapachtige trekjes. Goede Tijden, Slechte Tijden in Den Haag”. Veel politieke journalistiek gaat volgens de premier over ‘poppetjes, akkefietjes en hypes’ in plaats van over de inhoud'.

 

Minisymposium
Na de presentatie in de Pulchri studio, vond er onder leiding van  voorzitter van de Tweede Kamer, Gerdi Verbeet,  een geanimeerde forumdiscussie plaats. Aan dit debat namen naast de politieke redacteuren Dominique van de Heyde, Max van Weesel en Arendo Joustra ook de kamerleden Elias (VVD) en Pechtold (D66) deel.
Het minisymposium werd afgesloten met een feestelijke borrel.

Vanwege de presentatie van zijn boek was Eric Vrijsen een veelgevraagde gast in Hilversum. Na “Goede Morgen Nederland” op donderdag en de het programma “Dit is de Dag” van Tijs van de Brink op Radio 1 (http://www.radio1.nl/contents/14874-journalisten-verslaan-politiek-als-een-permanente-wedstrijd) was hij zaterdag 17 april ook aanwezig in het Radio 2 programma “Spijkers met Koppen" (zie: Vara, Uitzending Gemist).

 

 

 

 

Boek
Het boek “Wilt u niet aan mijn jasje trekken?”  (over “Populisme en politieke pers, valkuilen en verkiezingstrucs, spindoctors en seksuele intimidatie, de grappen van Balkenende en de gezelligheid van Wilders…”) is te koop in de betere boekhandel.
Prijs:  € 17,75


Copyright Webmaster PvH