Internationale conferentie over “Water” op Philips van Horne geslaagd

In het kader van “Internationale Samenwerking” organiseerde de Philips van Horne
op dinsdag 2 en woensdag 3 februari een Europese conferentie over “Water”.
Naast de Philips van Horne namen ook nog scholen uit Denemarken, België, Italië, Frankrijk en Spanje deel aan deze conferentie.
Dinsdag ontving wethouder (en oud-leerling) Pierre Sijben het internationale gezelschap op het stadhuis.

 

In totaal waren er veertig buitenlandse leerlingen, directieleden en docenten te gast op de Philips van Horne.

 

De vierde klassen havo / vwo van de tweetalige afdeling van de Philips van Horne hebben al een “jeugdforum” samengesteld. Hierin zitten de leerlingen:
* Myrthe Peeters (V5)
* Maud van Stijn (V4)
* Max Stokvis (V4)
* Marijn Miller (H4)

Zij zullen het initiatief nemen in de “leerling-organisatie”.

 

Programma

* Maandag 01.02.2010: ontvangst ’s-avonds met een informeel etentje

* Dinsdag 2 en woensdag 03.02.2010: Conferentie op de Philips van Horne.
De leerlingen werken samen aan het thema “water”. Van de deelnemende  leerlingen wordt verwacht dat zij, samen met docenten en directie van alle deelnemende landen, plannen gaan uitwerken voor een volgende bijeenkomst en afspraken gaan maken over verdere internationale samenwerking.
Naast het praten over serieuze zaken worden er ook momenten ingeruimd voor gezamenlijke activiteiten in de recreatieve sfeer.

 


Waarom deze conferentie?


Een belangrijke basis van de tweetalige opleiding aan de Philips van Horne is het opleiden van de leerlingen in een internationale context. De Philips wil dat de leerlingen zich bewust zijn van feit dat zij Europese burgers zijn en dat ze zich ook in een internationale omgeving “goed kunnen bewegen”. Niet alleen door kennis te maken met andere culturen in lessen en cursussen maar ook door leerlingen daadwerkelijk te leren samenwerken met scholieren uit andere Europese landen.

Het project wordt gesubsidieerd vanuit het Europees Platform.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Informatie:
Jessica Sonnemans-Baart I sectordirecteur HAVO/VWO bovenbouw I Philips van Horne Scholengemeenschap I Wertastraat 1, 6004 XG  Weert I t. 0495 431050 I 06 54377508

Foto's:
Jessica Sonnemans

Copyright Webmaster PvH