Vwo 5 leerlingen Philips van Horne winnen ontwerpwedstrijd



Iris van Dijk en Rochelle Simons uit VWO 5 hebben op maandag 24 mei op de Vakschool Schoonhoven het door hen ontworpen sierraad in ontvangst genomen.

De Vakschool Schoonhoven is de enige opleiding in Nederland voor goud- en zilversmeden. Ieder jaar schrijven zij een wedstrijd uit waarbij middelbare scholieren wordt gevraagd een sierraad te ontwerpen.

 

Het thema van dit jaar was “buigen en binden” waarbij de door de Vakschool geleverde edelstenen met gebruik van deze technieken in een sierraad verwerkt moesten worden.


In de CKV lessen hebben de leerlingen van VWO 5 aan deze opdracht gewerkt. Uit de ingeleverde ontwerpen is een selectie naar de Vakschool gestuurd voor deelname aan de wedstrijd.

Uit zo’n 70 inzendingen is door een vakkundige jury, bestaande uit docenten aan de opleiding, een keuze gemaakt uit drie ontwerpen. 

 

De ontwerpen zijn beoordeeld op originaliteit, draagbaarheid en toepassing van de genoemde technieken.

De drie winnende ontwerpen zijn door  vakdocenten van de opleiding uitgevoerd in zilver.
Op de jaarlijkse Zilverdag kregen Iris en Rochelle uit handen van dhr. Pieter Vermeulen de door hen ontworpen haarspeld uitgereikt. 

 

De haarspeld is door mw. Ellie Meijster, docente voor goudsmeedkunst, uitgevoerd in zilver.  Naast het winnende ontwerp van Rochelle en Iris was er ook nog een eervolle vermelding voor Anke van Bree (V5) voor de door haar ontworpen hangers.

Foto's:

Pascal Cardinaal

Het winnende ontwerp...

Copyright Webmaster PvH