Schitterende oorkonde "Van Horne Pop" voor Roel Hissel en Jasper Klomp

Uit handen van Bert van Dijk en Jan Wolter ontvingen de organisatoren van Van Horne Pop 2010, Roel Hissel en Jasper Klomp, na afloop van het officiële gedeelte van de Vwo diploma-uitreiking, een trofee als aandenken voor hun perfecte organisatie.

 

Binnen het vak Nederlands mochten zij de organisatie van van Horne Pop indienen als profielwerkstuk.

 

Helaas was er in het overvolle draaiboek van de avond geen plaats om de uitreiking op het podium te laten plaatsvinden.

 

Saillant detail: Roel Hissel heeft het absolute "VHP- deelnamerecord" van oud-leerling Frank de Groot (Meadow) gebroken.

Roel heeft maar liefst zeven keer op het VHP podium gestaan.

De eerste keer als basisschoolleerling, samen met zijn grotere broers en neven uit Soerendonk.

 

Foto's: Jan Leenders

Tekst toespraak door Jan Wolter en Bert van Dijk

Toespraak Jasper en Roel

De groep vwo-leerlingen die in 2010 eindexamen deed was een bijzondere lichting. Niet alleen haalden ze een fantastische score bij het eindexamen, ook op veel andere terreinen onderscheidden zij zich. Zo brachten twee van hen het afgelopen schooljaar een waar huzarenstukje tot stand.

Door uiteenlopende omstandigheden zag het er in het begin van dit schooljaar naar uit dat er niemand was die de organisatie van Van Horne Pop - een van de paradepaardjes van onze school - op zich kon nemen. Roel Hissel en Jasper Klomp - beide V6-leerlingen - kregen daar lucht van en boden spontaan aan Van Horne Pop te organiseren, dit in het kader van het profielwerkstuk. Er volgden gesprekken met enkele docenten, met directeur John Hausmans, die toch wel wat reserve had, maar na enige afweging kregen de twee uiteindelijk toestemming om hun gang te gaan. En dat deden ze met verve.

De organisatie van Van Horne Pop is een arbeidsintensieve klus. De Bosuil moet gehuurd worden en er moet een zogenaamde backline komen, er moeten bands geronseld worden en mensen die toezicht houden en kaartjers verkopen, er moet reclame gemaakt worden en nog veel meer. En dan is er nog de avond zelf. Een popfestival vraagt om een heel strakke planning. Tussen de verschillende acts moet snel van apparatuur gewisseld worden. Het geluid moet goed afgesteld worden. Al met al is er heel veel dat fout kan gaan. Maar dat gebeurde niet.
Van Horne Pop 2010 was uitstekend georganiseerd en verliep daardoor van het begin tot het eind gesmeerd. Aan niets was te merken dat de organisatoren ‘groentjes’ waren. Sterker nog,
Van Horne Pop 2010 werd een van de gedenkwaardigste edities uit de geschiedenis van het festival.

Overigens waren Roel en Jasper niet alleen organisatoren van  maar ook deelnemers aan het festival. Roel is daarmee absoluut koploper wat betreft deelname aan het festival. Hij zat pas in groep 7 van de basisschool toen hij voor de eerste keer met zijn grote broers meedeed aan Van Horne Pop. Het is dat de eretitel ‘Mister Van Horne Pop’ al toegekend is aan de initiator Jan Leenders, anders zou hij aan Roel toegekend moeten worden.

De docenten Bert van Dijk (lo) en Jan Wolter (ne) die Roel en Jasper - van een afstandje - begeleid hebben, waren dermate onder de indruk van de verrichtingen van de twee dat ze besloten dat hun werk niet ongemerkt voorbij mocht gaan. Ze lieten voor elk een gietijzeren gedenkplaat maken, die zij de twee overhandigden na afloop van de diploma-uitreiking.


Copyright Webmaster PvH