Brugklasleerlingen maken kennis met opera der Vampyr in het Munttheater

De drie Vwo-plus brugklassen van de Philips van Horne hebben donderdag 12 november in het Munttheater een workshop gevolgd rond de opera Der Vampyr.


De workshop werd georganiseerd door John van Cauteren, regisseur van het Operagezelschap  WOKMUZIEKTHEATER (WMT) uit Weert. De workshop had als doel jonge mensen binnen de omgeving van het theater in contact te brengen met “het fenomeen opera als kunstvorm”.

 

Der Vampyr is een Duitse romantische griezelopera van Heinrich Marschner, die vrijdag 13 tot en met zondag 15 november op de planken wordt gebracht door het WMT

Programma

De leerlingen kregen een roulerend programma aangeboden.
Medewerkers van het Munttheater namen de leerlingen mee naar de o.a. techniekkamer, de laad- en losruimte, het toneel, de coulissen en de toneeltoren.

Ook kregen de leerlingen een rondleiding achter de schermen van het toneel. Zes leerlingen werden door medewerkers van het WMT gegrimeerd in de stijl van Der Vampyr.
 

Scene

De workshop werd afgesloten met een korte toelichting door John van Cauteren over Der Vampyr. Hij leidde hiermee het hoogtepunt in van de middag: het spelen van een korte scène door enkele acteurs van het WMT met medewerking van de zes gegrimeerde brugklasleerlingen. Bij deze scène werden speciale lichteffecten, rook en “koud-ijs” ingezet.

Als huiswerk kregen de leerlingen de opdracht een verslag te schrijven over deze workshop.

Foto's:

Jan Leenders

Copyright Webmaster PvH