Dichteres Diana Ozon bezoekt V3 klassen

Ieder jaar organiseert het nationaal Comité 4 en 5 mei i.s.m. met Stichting Poëziepaleis (Doe Maar Dicht Maar) het project Dichter Bij 4 Mei.

De herdenking op 4 mei staat hierbij centraal.

Dichter Bij 4 Mei is een gedichtenwedstrijd, waarbij lesmateriaal wordt uitgegeven en een professionele dichter workshops komt geven in de klassen.

De gedichten die hierbij worden gemaakt, met het thema "herdenken", worden ingezonden voor de wedstrijd.

 

Jury

Een professionele jury beoordeelt de gedichten en op de finale treden de 10 beste jonge dichters op. Tijdens de finale (4 maart) wordt de winnaar bekendgemaakt.

Hij of zij mag het gedicht voordragen op 4 mei op de Nationale Dodenherdenking op De Dam in Amsterdam in aanwezigheid van o.a. onze koningin.

Dit wordt uitgezonden op de nationale televisie. Andere finalisten mogen hun gedicht voordragen op de herdenkingen in bijvoorbeeld Westerbork, kamp Amersfoort en Vugt.

Elk jaar vindt het startschot van de Bevrijdingsfeesten op 5 mei, plaats in 1 provincie. Dit jaar is dat de provincie Limburg.

 

Philips van Horne

Het project Dichter Bij 4 Mei wordt ook enkel in deze provincie georganiseerd.
De Philips van Horne doet aan dit project mee.

Aan de klassen V3a, V3b en V3c zal een workshop gegeven worden. Dat gaat op maandag 25 januari gebeuren. Dichteres Diana Ozon zal iedere klas apart tijdens een blokuur voor haar rekening nemen. Of leerlingen van V3a, V3b of V3c hun gedicht ook daadwerkelijk op een van de herdenkingsplaatsen mogen voorlezen, zal later blijken.

 


 
Info: Wim Verwijlen, 0495-431030

Dichteres Diana Ozon met wijlen Simon Vinkenoog

Copyright Webmaster PvH