TTO informatieavond: voorlichting op maat...

 

 

TTO – informatieavond

bestemd voor ouders en leerlingen van groep 8 die HAVO- TTO of VWO- TTO willen gaan volgen in de brugklas op

Donderdag 11 februari 2010 om 19.30 uur.

Informatie-bijeenkomst voor leerlingen groep 8

Kennismakingsmiddag(en) TTO

bestemd alleen voor leerlingen van groep 8 die HAVO- TTO of VWO- TTO willen gaan volgen in de brugklas op

Woensdagmiddag  24 februari en/of
10 maart 2010
van 13.45 uur tot 15.30 uur.

----------------------------------------------------------------------------------------

Voor de kennismakingsmiddag(en) aanmelden via:

peter.vanderheijden@pvanhorne.nl

Teamleider/coördinator TTO
Tel: 0495-431058


Brief aan leerlingen groep 8

Beste jongens en meisjes van groep 8,

 

Er is best een spannende periode voor je aangebroken. Misschien ga je wel met je groepsleerkracht werkbezoeken afleggen op één van de Weerter middelbare scholen om meer te weten te komen over het vervolgonderwijs. Uiteraard zul je ongetwijfeld ook één van de Open Dagen bezoeken in januari.



Als je naar de HAVO of het VWO gaat, kun je op de Philips van Horne sg te Weert kiezen voor tweetalig onderwijs (TTO) in klas 1 tot en met klas 3. Als je TTO volgt op de Philips van Horne sg dan krijg je hierdoor de mogelijkheid om de helft van je lessen in het Engels te volgen. De andere helft van de lessen volg je in het Nederlands. Naast de lessen krijg je een uitgebreid pakket van internationale en culturele activiteiten aangeboden. Hierbij moet je denken aan een buitenlandse reis (bv. Canterbury, Londen en Hastings en Kopenhagen) met zo mogelijk een uitwisselingsprogramma. Ook neem je deel aan een aantal “sportclinics”. Bovendien worden een aantal lessen verzorgd door “guest speakers”en bezoekers van het “European Parliament”.



Belangrijk om toegelaten te worden voor het TTO op onze school is dat je naast een positief HAVO- of VWO-advies een minimale citoscore van 542 voor HAVO en 545 voor VWO hebt. Een goede motivatie, een prima werkhouding en een uitstekend doorzettingsvermogen is natuurlijk ook een voorwaarde.Ook een “bilingual attitude” -dus de bereidheid om veel Engels in en buiten de klas te praten- is essentieel.



Naast de Open Dag op 24 januari en de informatieavond TTO op 11 februari bieden we je de mogelijkheid om kennis te maken met het TTO. Op de woendagen 24 februari en
10 maart 2010 organiseren wij twee kennismakingsmiddagen met het TTO waarbij je een aantal minilessen kunt volgen en waarbij je al je vragen kunt stellen over TTO op de Philips van Horne te Weert.



Je kunt je via de mail aanmelden voor de kennismakingsmiddag via de mail: peter.vanderheijden@pvanhorne.nl of telefonisch: 0495-431058.
Voor meer informatie kun je kijken op www.philipsvanhorne.nl via de link TTT/IB.



Met vriendelijke groet en tot de kennismakingsmiddagen,

P. van der Heijden
Teamleider brugklas VWO en klas 2 VWO (incl. TTO)/coördinator TTO

TTO stand op Open Dag 2010

Copyright Webmaster PvH