Kennismaking basisschool St. Joan (Soerendonk) met Philips van Horne

 

 

Op een doordeweekse dag kennismaken met de Philips van Horne?
Eigenlijk is dat de beste manier om de "Philips" te leren kennen. Misschien nog wel leerzamer dan een Open Dag...

Basisschool St. Joan uit Soerendonk bracht op maandag een 11 december een bezoek aan de Philips van Horne. De leerlingen woonden twee lessen bij: aardrijkskunde en biologie. Er werd hard gewerkt.


Na ontvangst met wat frisdrank in de kantine en een welkomstwoord door de afdelingsleider van de brugklas, meneer Pacilly, volgt een korte rondleiding. Daarna komt het spannendste gedeelte: twee lessen volgen van Philips van Horne leraren. Bij elk bezoek van een basisschool kunnen dat andere lessen zijn. Een van de hoogtepuntent, zo blijkt ieder jaar weer, is het meemaken van de pauze. De groep 8 leerlingen zoeken dan oud-leerlingen van hun "vroegere" basisschool op.

 

De afgelopen maanden hebben al meer dan tien scholen een bezoek, samen met hun meesters en juffen ( en enkele ouders) een bezoek gebracht aan de Philips van Horne. 

De volgende scholen hebben al een werkbezoek gebracht aan de Philips van Horne

  • BS Molenakker
  • Graswinkel
  • Leuken
  • Nassauhof
  • Isidorus
  • Martinus en Kennedy (Aan den Bron)
  • BS Het Dal
  • St. Laurentius
  • St Oda
  • St. Franciscus
  • St Joannes
  • Kienhout

 

Vertrek uit Soerendonk

Het afscheid...

Verslagen van leerlingen over werkbezoek

Het Philips van Horne !!

Maandagmorgen 11 December, gingen we met groep 8 van de Basisschool St.Joan, naar de Philips van Horne. Toen we aankwamen kregen we eerst in kantine 1 wat te drinken. Daarna kregen we een kleine rondleiding door de school. De rondleiding hadden we gehad en toen begon de Aardrijkskundeles van meneer Leenders, het was een leuke en leerzame les over Soerendonk en Weert, hij legde ook uit wat voor onderwerpen er met Aardrijkskunde aan bod komen. We waren klaar met de Aardrijkskundeles en we mochten meedoen met de kleine pauze. Het was overal heel erg druk. De kleine pauze van 20 Minuten was voorbij en we gingen biologie doen bij meneer Pacilly. We leerden heel veel over de microscoop en hoe je hem moest gebruiken, we hadden een klein plaatje gekregen met daar wat giftig stof erop, dit moesten we gaan bekijken door de microscoop je zag allemaal kleine puntjes. Dit was ook een leerzame en leuke les. De biologieles was afgelopen en we mochten vragen stellen aan Carlijn Leijssen en Silke Brouwers, ik vond het een hele leuke en leerzame dag, ik weet nu een beetje hoe het allemaal gaat op de Philips van Horne, en ik wens alle kinderen op de Philips van Horne nog heel veel succes.
-Xxx-Jes Fleur, Basisschool St.Joan Soerendonk !!!

 

 

Bezoek Philips van Horne,
OP maandag 11 december bezochten wij (groep 8 van basisschool St.Joan uit Soerendonk!!) de Philips van Horne.
Bij de hoofdingang werden we hartelijk ontvangen door meneer Pacilly.
Nadat wede jassen hadden opgehangen kregen we wat te drinken                           (in de kantine). Daarna kregen we een rondleiding door de school.
Meneer Pacilly zei dat er niet vaak iemand verdwaalde op de school omdat de school eigenlijk helemaal vierkant is met een vleugel.
Toen was het tijd voor de aardrijkskundeles. Die verliep goed. Meneer Leenders (aardrijkskundeleraar) vertelde aan de hand van een soort dia's. we kregen ook nog een werkblad met plattegrondje.
Toen de bel ging hadden we 20 minuten pauze waarin wij door de hele school mochten lopen. Vervolgens kregen we biologie over de microscoop. Meneer Pacilly vertelde over de onderdelen en over hoe het werkt. Tot slot mochten wij aan twee Philips van Horne leerlingen Carlijn en Silke allerlei vragen stellen bijv. over vakken huiswerk enz.
Dit was het bezoek aan de Philips van Horne en ik vond het heel leuk.
Groetjes Rik Winters


Bezoek Philips Van Horne
 
Wij zijn maandag 11 dec. Bij Philips Van Horne geweest.
Het was héél gezellig en leuk. Toen we binnen kwamen kregen we meteen drinken en een rondleiding. Heat is een héle grote school, maar de weg raak je niet kwijt want ze hebben allemaal vleugels. We kregen  eerst Aardrijkskunde van mr. Leenders. Dat was best leuk. Daarna hadden we een kleine pauze  van 20 min. Dat wasleuk, ik had nog nooit zoveel kinderen bij elkaar gezien. En we mochten door heel de school lopen. En ze zaten Jop achterna Ties (zijn broertje) riep de hele tijd : dag broertje, dag broertje!! Dat was lachen. Toen de pauze voorbij was. Kregen we biologie van mr. Pacilly. We werkten met microscopen. Carlijn en Silke hielpen mee. En mr. Pacilly had nog een microscoop laten vallen. Het was hartstikke leuk daar!!
 
                           Groetjes Leonie Bax 

 

Bezoek Philips van Horne
Maandag 11 december zijn wij naar het Philips van Horne geweest.
We kregen 2 lessen, Aardrijkskunde en Biologie. Het waren 2 hele leuke lessen. Toen het pauze was mochten we zelf overhal heenlopen, ook tussen alle leerlingen van het Philips. Dat was heel leuk. Bij Aardrijkskunde moesten we dingen in tweetallen opzoeken. Over Weert en omstreken. Die les werd gegeven door Mr.Leenders. Na Aardrijkskunde was het pauze, toen kwam biologie. Ook die les was heel erg leuk. We moesten leren hoe een microscoop werkten. Ook kregen we een glasplaatje met wat blauwe korreltjes erop. Die moest je onder de microscoop legen en heel goed kijken, en in- en uitzoemen. Toen zag je eerst blauwe vlekken maar van iets verderweg leken het blauwe diamantjes. Die les werdt gegeven door Mr.Pacilly. Ook kwam er een oudleerling van de St.joan helpen, Carlijn. Er was ook nog een ander meisje bij, Silke. Zij hielpen ons. Het was een hele leuke dag...
Ik vind het Philips van Horne een héle leuke school !!!

Groetjes Robin van der Heijden

 


                     Bezoek Philips van Horne
Toen we daar kwamen kregen we wat te drinken. Daarna kregen we een rondleiding door het hele gebouw, het was een heel groot gebouw. Toen kregen we een les van aardrijkskunde het was een leuke les, we mochten plaats namen op zoeken. En we kregen ook uitleg over wat aardrijkskunde was. Toen ging de bel en het was 20 minuten pauze.
In de pauze hadden we een hele grote sport hal gezien. En toen ging de bel weer dat de pauze af was gelopen. Toen kregen wij een les van biologie, We kregen toen een microscoop en een blad. We kregen uitleg over de microscoop hoe hij werkte. Daarna kregen we een glaasje met een beetje giftig spul er op. We mochten er door heen kijken en aan een knopje draaien dan zie je pas wat, we mochten daarna vragen stellen aan Carlijn&Silke die over de school gingen. En toen gingen we weer naar huis.

                                          Einde
                                Groetjes Twan Stevens

Copyright Webmaster PvH