MilieuActieDagen 2007 succesvol verlopen

Onder de naam MAD 2007 waren 16 brugklassen van de Philips van Horne op dinsdag 15 en woensdag 16 mei actief bezig met allerlei aspecten van het milieu.

De Milieu Actie Dagen zijn voor de zesde keer georganiseerd. Het programma, dat om 09.00 begon, was erg veelzijdig.

De 420 leerlingen ervaren deze twee dagen niet alleen als leuk maar ook als leerzaam, zo is de afgelopen jaren gebleken. De activiteiten in de eigen omgeving sluiten naadloos aan bij vakken als biologie en aardrijkskunde.


De brugklassen waren zowel binnen als buiten de school actief. Er werd gewerkt in kleine groepjes. Nieuw dit jaar was het bezoek aan de waterkrachtcentrale in Nederweert.
De leerlingen zijn binnen de school ingezet bij activiteiten als: nestkastjes maken,  biologisch en chemisch wateronderzoek, affiches en wenskaarten maken, biologische appelflappen bakken en gedichten over het milieu schrijven.
Buiten de school werd er samen met het IKL beheerswerk verricht in het Weerterbos (o.a. kappen van bomen), waren er activiteiten in en rond het Natuur en Milieu Centrum de IJzeren Man en zijn er bezoeken gebracht aan de waterkrachtcentrale in Nederweert en de waterzuiveringsinstallatie van Weert.

 

Van Horne Milieuquiz
De twee dagen werden tussen 14.00 uur en 16.00 uur afgesloten met de “Grote van Horne Milieuquiz 2006” in de aula van de school.


De milieuactiedagen zijn een initiatief van de docenten Jetten en Kunnen van de vakgroep biologie met medewerking van de vakgroep aardrijkskunde.


Foto's:

Jan Leenders

Copyright Webmaster PvH