Philips van Horne neemt initiatief tot extra rekenlessen in samenwerking met pabo in Roermond


 
Een twintigtal  havo 5 leerlingen gaat woensdag 20 december, samen met enkele docenten, extra rekenlessen volgen bij de Pabo in Roermond. Op deze "meeloopdag" krijgen de eindexamenleerlingen niet alleen een rondleiding maar zij dienen ook de -inmiddels landelijk-  bekende rekentoets af te leggen.
Indien nodig worden de leerlingen de komende maanden bijgespijkerd in de vorm van extra rekenlessen. Aan het eind van het schooljaar vindt dan een herhalingstoets plaats. Dit project is een initiatief van Arno Verrijth, docent wiskunde aan de Philips van Horne en mentor van havo 4 en teamlid van havo bovenbouw.

Het  initiatief van Verrijth past uitstekend in het streven van de Philips van Horne om te komen tot intensieve samenwerking met het HBO om zowel de aansluiting als de doorlopende leerlijn havo-hbo te verbeteren.
Daarnaast gaat het docententeam van de bovenbouw van de havo havo-leerlingen ondersteunen om de tussenuren zinvol en efficiënt te benutten. Tijdens de tussenuren worden de leerlingen opgevangen en elk uur houdt een docent uit het team h4/h5 toezicht.

 

 


Er wordt de komende maanden bij wiijze van experiment gestart met studeren onder begeleiding, maar het streven is om zoveel mogelijk leerlingen extra te ondersteunen dan wel extra uitdaging te bieden. De Philips van Horne hoopt hiermee recht te doen aan verschillen tussen leerlingen en laten hiermee "leerlingen betekenisvol leren". De docenten ondersteunen hiermee "het zelfsturend vermogen en de motivatie" van de havo-leerling.

 


Tijdens de zgn. "profielprojectweek" hebben teamleden én leerlingen van havo 4 en havo 5 op 7 februari 2007 een gezamenlijke studiedag waarop het " samen leren leren" en "samen ervaren" centraal staan.

Voor meer informatie:
Marij Dings (teamleider havo bovenbouw): 0495- 431030

Copyright Webmaster PvH