DOCUMENTAIRE TRULICHKA VAN JEAN COUNET GESELECTEERD VOOR HET NEDERLANDS FILM FESTIVAL

De eindexamen film Trulichka van oud-leerling Jean Counet,  is geselecteerd voor het Nederlands Film Festival dat plaatsvindt tussen 27 september en 6 oktober in Utrecht.

Zijn documentaire maakt daarmee kans op de Talent & Pro Award voor de beste eindexamenfilm.

 

Trulichka won eerder in Brussel op "Het Grote Ongeduld" een Wildcard van het Vlaams Audiovisuele Fonds ter waarde van 60.000 euro en de SCAM Audience Award.

 

De film, die gaat over verschillende generaties vrouwen op het platteland in Letland is geproduceerd tijdens een unieke samenwerking tussen Hogeschool Sint-Lukas en The School Of Motion Picture, Television and Production Design Helsinki.

Momenteel verblijft Counet in Letland om te werken aan zijn nieuwe documentaire film.

Trulichka is op het Nederlands Film Festival te zien op donderdag 28 september om 11.45 uur en vrijdag 29 september om 22.15 uur. Beide voorstellingen vinden plaats in het Louis Hartlooper Complex.

Verder gaat de film de zalen in dit najaar. In Breda wordt de film op zondag 1 oktober om 16.15 uur vertoond in het Chasse theater. Daarna volgt een voorstelling in de Plaza Futura in Eindhoven op 14 oktober, gevolgd door een voorstelling in het Filmfoyer in Tilburg op 17 oktober. De laatste voorstelling in deze reeks is te zien in de Verkade Fabriek in Den Bosch op 18 oktober.

Op zondag 29 oktober tekent het Centre Ceramique in Maastricht voor een voorstelling van Trulichka, een inleiding en vraaggesprek met de regisseur dat begint op 14.00 uur.

Op http://www.tamfilms.nl/trulichka_screenings.htm is meer gedetailleerde informatie te vinden over de verschillende voorstellingen.

Links:

www.tamfilms.nl

www.filmfestival.nl

www.chasse.nl

www.plazafutura.nl

www.filmfoyer.nl

www.verkadefabriek.nl

www.centreceramique.nl

Copyright Webmaster PvH