Leerlingen Philips van Horne bezoeken spraakmakende documentaire "An Inconvenient Truth" in bioscoop.

Vier docenten en 92 leerlingen van de Philips van Horne met aardrijkskunde in het pakket hebben maandag 13 november in de Gotcha bioscoop de spraakmakende en bekroonde documentaire "An Inconvenient Truth" van de voormalige Amerikaanse presidentskandidaat Al Gore en regisseur Davis Giggenheim bezocht .

De film was voor de meeste leerlingen "erg lang". Bovendien lag de nadruk op de persoon Al Gore zelf die "te veel aan het woord was". "Het was net een hoorcollege met helaas te weinig filmbeelden en te veel herhalingen", aldus de eerste reacties.

De film werd getoond in het kader van de eindexamenonderwerpen Natuur en Milieu (havo), Mens en Milieu en Actieve Aarde (vwo). De inhoud van de film zal getoetst worden in de proefwerkweek in december.

 

Alle leerlingen met aardrijkskunde in het pakket van T4, H4, H5, V4, V5 en V6 waren middels een brief aan hun ouders uitgenodigd.

Deze geruchtmakende documentaire schetst op indringende wijze "hoe onze wereld ervoor staat op milieugebied". Met een voortreffelijke combinatie van feiten en menselijke emotie roept Al Gore de bewoners van de aarde op het broeikaseffect aan te pakken.

De inhoud van de film sluit perfect aan op de (eind)examenstof van het vak Aardrijkskunde.

 www.climatecrisis.net

Copyright Webmaster PvH