Economieproject voor 4 havo

Voor de leerlingen van HAVO 4 met Economie in hun profiel werd op donderdag 22 en vrijdag 23 maart een vakoverstijgende opdracht georganiseerd. Dit project was een initiatief van de vakgroepen  Economie en Geschiedenis.

De resultaten en de gevonden oplossingen werden door de leerlingen op vrijdag het 4e en 5e uur worden gepresenteerd in de F-kantine.

 

Het project past goed binnen het HAVO Eigen project waarbij de bovenbouwleerlingen van de HAVO meer zelfstandig en meer gemotiveerd leren te werken zodat de overstap naar het HBO makkelijker kan verlopen.


 
Het was de bedoeling om leerlingen tijdens de opdracht in groepjes creatief te laten denken over oplossingen voor grote maatschappelijke vraagstukken, zoals de dreigende maatschappelijke tweedeling tussen werkenden en bijstandshuishoudens en de toenemende vergrijzing.

 

Het project werd uitgevoerd om de leerlingen van HAVO 4 kennis te laten maken met "probleemgestuurd" onderwijs en om de leerlingen hun vaardigheden op het gebied van samenwerken, onderzoeken en presenteren praktisch toe te laten passen en verder te ontwikkelen.

Copyright Webmaster PvH