In het kader van Tweetalig Onderwijs en internationalisering

Een vijftal leraren uit de Verenigde Staten bezochten donderdag 29 maart a.s. de Philips van Horne in Weert. Tijdens dit werkbezoek kregen de Amerikanen een indruk van het onderwijs in Nederland en het tweetalig (tto) onderwijs op de Philips van Horne in het bijzonder.


Voor de drie klassen Tweetalig Onderwijs (brugklassen HAH en AG  en Vwo 2 bood dit bezoek een mooie gelegenheid om hun Engels in de praktijk te brengen en te oefenen
.

Tijdens de ochtenduren (2 en 3e lesuur) kregen de Amerikanen de kans om zoveel mogelijk verschillende lessen bij te wonen. Zij brachten niet alleen  een bezoek aan een aantal tto lessen in de twee tto-brugklassen, maar zij woonden ook reguliere lessen die in het Nederlands werden gegeven.
De hele dag werd het gezelschap begeleid door leerlingen van 2 Vwo die als gids én tolk fungeerden.

 

De Amerikaanse leraren gaven om 11.30 uur een gastles aan de twee tto brugklassen om het zgn. "systeemdenken" toe te lichten en vragen te beantwoorden over het Amerikaanse onderwijs.

 

Vijftien leerlingen uit 2 vwo verzorgden in de middaguren een "typische Nederlandse lunch".
Voor deze lunch waren alle tto-leerlingen van 2 vwo uitgenodigd alsmede de tto mentoren en een aantal tto-docenten. Vanzelfsprekend was de voertaal Engels.

 

Na de lunch was er nog een bespreking over de mogelijkheden omtrent het binnenkort op te starten
e-mail contact met leeftijdsgenoten uit de Verenigde Staten. Dit alles in het kader van internationalisering en internationale betrekkingen.

 

Foto's:

Lisanne Bosch

Smiley

Copyright Webmaster PvH