Primeur in Weerter bibliotheek met discussie en salsadans op vrijdag 17 november.

 

Afsluiting leescampagne Nederland leest!    

                              

Zou iedereen "Dubbelspel" hebben gelezen? Het gratis boek dat de Nederlandse bibliotheken aan hun leden hebben uitgedeeld zolang de voorraad strekt? In Weert en Stramproy zijn in twee-en-een halve dag duizend exemplaren uitgedeeld.  Op vrijdag 17 november is de afsluiting van de campagne met discussie en salsadansen in de Weerter bieb. De toegang is gratis voor iedereen.

Waar  gaat het ook al weer over? De campagne Nederland Leest is geïnspireerd op de uiterst succesvolle Amerikaanse campagne One Book, One City waarbij zowel het lezen als de binding tussen mensen onderling wordt bevorderd. Het boek Dubbelspel geschreven door Frank Martinus Arion, dat aan bibliotheekleden is uitgereikt, speelt zich af op Curacao. Het is rijk aan thema's en is zowel voor mannen als vrouwen boeiend om te lezen. Liefde, overspel, moord en allerlei politieke en sociale verhoudingen spelen een rol.  Genoeg om over te praten.

Komt ook in Weert de discussie los?

De hoofdingrediënten van de afsluiting op vrijdag 17 november zijn literaire discussie en salsa. Neerlandicus Herman van Horen geeft het startsein met een introductie op Dubbelspel. Waar kun je het boek plaatsen, waarom is het nog steeds uniek? Hij geeft achtergronden en zijn persoonlijke visie.

Daarna is het woord aan het panel van een tiental lezers onder de leiding van Jan Leenders. Leenders komt met prikkelende stellingen en vragen over Dubbelspel. Hebben de panelleden het boek goed gelezen? Is hun mening anders dan de uwe? U bent van harte welkom in de activiteitenzaal op de 1e verdieping. Ivm het beperkte aantal plaatsen vooraf aanmelden bij de klantenservice in de bibliotheek, via info@obweert.nl  of telefonisch op 0495-532757.

Primeur voor de Weerter bieb

En dan barst het lezersfeest los met salsamuziek en -dansen om in de sfeer van  Curacao te blijven. Salsa Club Weert geeft salsa-les en dansdemonstraties. En u kunt ook meedansen.

Het programma:

 

Programma

20.15 uur Welkom door Lily Slenders, directeur bibliotheek Weert

20.17 uur Huishoudelijke mededelingen door Riya Geboers p.r. functionaris

20.20-20.45 inleiding en achtergronden van Dubbelspel door Herman van Horen

20.50-21.30 discussie met panel olv Jan Leenders

21.45-23.00 salsales en dansdemonstraties door Salsa Club Weert met vrij salsadansen op muziek van Dj. Robin. Presentatie door de Weerter entertainer Ricardo Ras.

Het panel bestaat uit:

- Ronny Pina, vaste bezoeker Salsa Club Weert, docent in Dordrecht, afkomstig van Curacao

- Michael Deben, journalist, werkzaam bij Wyo-talen

- Marleen Gresnigt, voormalig wethouder van cultuur gemeente Weert, lid van leesclub

- Koos vd Wouw, voorzitter werkgroep Omgaan met Taal ex-docent Nederlands

- Peter Jongen, bestuurslid bibliotheek Weert

- Harrie Coolen, wethouder cultuur gemeente Weert

- Margit  Schneiders,  lid van een leesclub, filosofisch consultant

- Harrie van Lieshout, ex-makelaar, opgegroeid in Curacao

- Nicole Geelen, docent bij het Kwadrant

 

Copyright Webmaster PvH