23e Van Horne Muziekgala in Munttheater:van dans, musical, pop en muzikale wereldreizen tot eigentijdse rock


Het traditionele van Horne Muziekgala vindt dit jaar plaats op maandag op maandag 26 maart en dinsdag 27 maart .
Beide avonden beginnen om 19.30 uur in het Munttheater in Weert.
De organisatie is in handen van de vakgroep Muziek in samenwerking met de Commissie Buitenschoolse Activiteiten.
Het Muziekgala staat onder leiding van de vier muziekdocenten van de Philips van Horne: Sharon van Dael, John Gerits, Fons Heuvelmans en Ralf Hamer.
Het Van Horne Muziekgala is een jaarlijks terugkerende muzikale presentatie van leerlingen van de Philips van Horne. De afgelopen jaren was het Muziekgala steeds uitverkocht.


Al jaren staat de school bekend om haar muzikale talenten, zowel op het gebied van de klassieke muziek als op het gebied van de rock- en popmuziek.
Zowel onderbouw- als bovenbouwleerlingen doen mee aan het Gala. Vanzelfsprekend zijn de muziekclusters prominent vertegenwoordigd in het programma. Het muziekaanbod is zeer gevarieerd. Van pop tot klassiek, van instrumentaal tot koorzang.
Er treden duo's op maar ook ensembles, popgroepen en harmonieorkest.

Kaartjes
Het van Horne Muziekgala is niet alleen toegankelijk voor leerlingen, personeel, ouders en familie maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. Zij kunnen direct of indirect (via leerlingen of personeel) kaartjes kopen tijdens de losse verkoop. Deze vindt plaats van maandag 19 maart tot en met vrijdag 23 maart in de aula van  Philips van Horne tijdens de grote pauzes, van 13.10 tot 13.40 uur.
De prijs voor een kaartje bedraagt 5 euro.

 
Programma van Horne Muziekgala 2007

Het programma is ook dit jaar weer van hoge kwaliteit en zéér gevarieerd.
Er doen dit jaar maar liefst vier dansgroepen mee, van modern ballet tot combinaties van klassiek ballet en hiphop.
De eindexamenclusters muziek van Vmbo T4, havo 5 en vwo 6 presenteren tijdens deze avonden traditioneel hun praktische slotopdracht voor het eindexamen,; al jaren onbetwiste hoogtepunten van het Gala.
* Zo mixed cluster t4 een aantal Beach Boys songs met 70-er jaren hits als "Sugar, Sugar".
* Cluster havo 5 maakt een muzikale wereldreis van Portugal (Fado), Engeland (James Taylor) via de verenigde Staten (Jazz) naar Brazilië en dit alles samengesmeed met popmuziek.
* De leerlingen van vwo 6 hebben als uitgangspunt van hun presentatie de muziek van verschillende Boy-bands
* Verder is er een Jan Smit vertolking,
* zijn er Tori Amos Laura Pausini hits te horen,
* is er een show gebaseerd op Michael Jackson,
* treden er twee rockbands op met o.a. eigen nummers en een song van Golden Earing
* en is er een zangers die een nummer van de musical The Wiz zingt.
* Ook is er een optreden van trompettist en muzikale duizendpoot Yanick Douven uit Nederweert-Eind.
* Het Philips van Horne Harmonieorkest brengt, traditioneel vlak na de pauze een nummer uit de musical Flashdance.


Philips van Horne: dé muziekschool van Limburg

De laatste 38 jaar heeft de Philips van Horne zich in toenemende mate ontwikkeld tot een "muziekschool". Bekend zijn de talloze musicals (6!) van de hand van oud-leraar Frans van der Heijden. In 2005 werd de meest recente musical op de planken gebracht, Bananaville. Vijf uitverkochte uitvoeringen in het Munttheater. Van deze uitvoeringen zijn professionele CD en DVD registraties gemaakt.
Veel leerlingen uit de regio Weert kiezen bewust voor de Philips van Horne vanwege de kwaliteit van het muziekonderwijs. Het vak muziek is nl. vanaf het begin examenvak op vmbo , havo en vwo/gymnasium. De school heeft al veel muzikale talenten afgeleverd aan de nationale muziekscène en de diverse conservatoria in het land. Zo is oud-leerling Frank van der Heijden arrangeur van Night of the Proms en mixt oud-leerling/bassist Rogier van Wegberg  de Cd-opnamen van wereldberoemde bands als TOTO, INXS, Joe Cocker, Roger Daltrey (The Who) en ............ Van Wegberg is ook verantwoordelijk voor het geluid van de TV-registraties van de Proms in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk..
Ook oud-leerling en cabaretier Hans Teeuwen heeft in de beginjaren van dit muziekfestijn nog bijdragen geleverd op piano.

Van Horne Pop
Regionale bekendheid heeft ook het popfestival Van Horne Pop.
Het festival is inmiddels een begrip geworden in Midden - Limburg. Veel groepen die in Midden-Limburgse zalen en cafés spelen zijn hun carrière begonnen bij "van Horne Pop".
In totaal hebben ca. 150 schoolgroepen (!) de afgelopen 18 jaar meegedaan aan dit unieke festival. Het effect op de Midden-Limburgse rockwereldje is niet te verwaarlozen.
Een groot aantal draait nog steeds mee in de regionale / nationale popscene:  The Wild Specialities ( voorheen Texan Tail), Starfish Bowl, Guarantee, Meadow, The Feromones,  Merijn Smeets, Roos Visser, Carla de Waal, Linda Smeets, e.a.

 

Informatie: Commissie Buitenschoolse Activiteiten,
telefoon: 0495-431030/541656

Foto's van Horne Muziekgala 2006

Copyright Webmaster PvH